Našao na ulici novac i račun, pa ga platio

Naime, jedan je naš građanin našao na ulici račun s prikačenih 200 kuna, koji su ispali iz džepa jedne gospođe.

- U petak sam izgubila svoj račun za vodu s "prikačenom" novčanicom od 200 kuna namijenjenom za njegovo plaćanje. Negdje su mi ispali iz džepa, a kada sam to shvatila, naravno, nije mi bilo svejedno. Već sam se pomirila s gubitkom nemalog iznosa te da ću morati zvati Vodovod da mi pošalju novi račun. No poslijepodne mi je zazvonio kućni telefon i jedan, po glasu mi se čini stariji, gospodin javio mi je kako je našao račun, platio ga i sada mi to javlja, čak uz pitanje "gdje mi može donijeti račun i kusur"! Nisam mogla vjerovati - ispričala je za Glas Slavonije ravnateljica osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Jasminka Mesarić.

Ona je oduševljena što se gospodin toliko potrudio, pa čak našao njezin kućni telefon. Odmah mu je zahvalila i pozvala ga da dođe u Dječje kazalište da ga osobno upozna.

- Ovo mi je najljepše "osvježenje" u ovo predblagdansko vrijeme. Ponosna sam što sam građanka grada Osijeka u kojemu još uvijek postoji jedan topli i dobri duh - zaključila je ravnateljica.