VIDEO  Narkokartel za glavu ovog psa nudi 59.000 eura

sombra
sombra
... premještaj radi sigurnosti.

Obavještajni izvori navode da je narkokartel Urabenjos ucijenio Sombrinu glavu na 70.000 dolara (oko 59.000 eura) pošto je otkrila 10 tona njihovog kokaina, prenio je BBC.

Kartel Urabenjo se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji.

Sombra, ženka njemačkog ovčara, premještena je s teritorija tog kartela na aerodrom u Bogoti. Šestogodišnja Sombra bila je u lukama na atlantskoj obali, uključujući i Turbo, grad iz kojeg se tone kokaina gliserima, a ponekad i improviziranim podmornicama, šalju u SAD.

Prošle godine je otkrila 5,3 tone kokaina u Turbu, a nedavno je nanjušila još četiri tone droge među autodijelovima za izvoz.

Najveći dio trgovine drogom kontrolira kartel Urabenjo, čiji je šef Dairo Antonio Usuga među najtraženijim ljudima u Kolumbiji.

Ta banda nudi novac da bi se riješila onih koji joj stoje na putu. Policija je 2012. našla letke kartela u kojima se nudi 500 dolara svakome tko ubije policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo veća suma ponuđena za smrt Sombre govori o financijskim gubicima koje su pretrpjeli zbog nje.

Policajci iz postrojbe za borbu protiv droge kažu da je Sombra pod zaštitom, ali da će za sada biti sigurnija na aerodromu glavnog grada Bogote El Dorado.

Sombra je dio postrojbe otkako je bila štene, a njenom zaslugom je uhićeno 245 osumnjičenih švercera droge.