VIDEO  Najstrašniji horori: Ovi filmovi su snimljeni po istinitim pričama

horor

Predstavljamo vam najstrašnije filmove koji su bazirani na istinitim pričama.

Prizivanje (The Conjuring)

Horor iz 2013. godine, donosi priču o dvoje istraživača paranormalnih pojava, Edu Warren i njegovoj supruzi Lorraine, i njihovom radu s obitelji koju su navodno terorizirale mračne sile sedamdesetih godina.

Egzorcizam Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose )

Film iz 2005. godine prati suđenje svećeniku Richard Moore, optuženom za ubojstvo iz nehata u slučaju Emily Rose. Djevojka je navodno umrla od posljedica neuspješnog egzorcizma.

Priča je bazirana na slučaju njemačke djevojke Anneliese Michel iz 1976. godine koja je preminula od dehidracije i izgladnjivanja nakon nekoliko mjeseci intenzivnog egzorcizma

Ralje (Jaws )

Film iz 1975. baziran je na istoimenom romanu Petera Benchley. Prema tadašnjim izvješćima priča se bazira na stvarnim napadima morskih pasa u New Jerziju 1916. godine.

Teksaški masakr motornom pilom (The Texas Chainsaw Massacre )

Film Tobey Hooper iz 1974. priča o grupi prijatelja koja posjećuje kuću u kojoj je nekad živio, a sad je opsjeda ubojica Leatherface i njegova obitelj kanibala.

Film se bazira na stvarnoj osobi, Edward Gein iz Viskonsina. Ludi Ed je, baš kao i Lederfejs, nosio skalpove i lica svojih žrtava, a kuću je ukrasio ljudskim ostacima.

Egzorcist (The Exorcist )

Horor klasik o 12-godišnjoj djevojčici opsjednutoj demonom iz 1973. godine je snimljen po istinitoj priči.

Film je baziran na stvarnom slučaju dječaka nepoznatog imena iz 1949, a slučaj se vodio pod pseudonimom Roland Doe.

Dječak je preživio i nastavio sa životom, najviše zbog toga što stvarni slučaj nije bio ni blizu toliko dramatičan kao onaj opisan u filmu.

Amityville horror (The Amityville Horror )

Horor iz 1979. priča priču o obitelji Lutz i neobičnim događajima koji su im se dogodili nakon što su preselili u kuću u New Yorka u kojoj se dogodilo brutalno ubojstvo.

Film je baziran na istoimenoj knjizi, a sve skupa se temelji djelimično na stvarnim događajima. ‘