Najljepša ljubavna priča dobila sretan kraj: Klepetan se vratio!

Odmah je potjerao uljeza koji se doselio sa svojom rodom

Najljepša ljubavna priča između rode Malene i njenog Klepetana se ipak nastavlja. U subotu, kada je već bio otpisan, oko 12 sati svojoj dragani u gnijezdo je sletio Klepetan.

- Nisam bio kod kuće, susjedi su mi javili da je neka roda u gnijezdu s Malenom. Odmah sam krenuo kući i kada sam ga vidio suze su mi krenule na oči. Čim me vidio doletio je i tražio da mu dam ribu. Stigao je crn kao dimnjačar, ma neka je prljav on je meni najljepši. Malena je presretna, pravi se važna kao da me ne poznaje samo gleda u svog Klepetana - rekao je Stjepan Vokić, domar osnovne škole u Brodskom Varošu.

- Ne mogu vam vam opisati koliko mi je drago, a već sam ga bio otpisao, jer ima on lijepih godina. Nakon što je proveo neko vrijeme s Malenom odmah se dao na posao. Odletio je na krov škole do dimnjaka gdje je par roda napravio gnijezdo. Otjerao ih je, jer to je njegova "vikendica", s tog dimnjaka on uči mlade poletjeti. Telefon mi stalno zvoni, ljudi zovu, sretni su što se vratio, jer svima je žao Malene. Ljubavna priča se nastavlja i vjerujem da će i ove godine kao i do sada biti okrunjena malim ptićima - rekao je Stjepan.

Svi su lijepo primili ovu radosnu vijest, a brodski ribići odmah su krenuli na obližnje kanale gdje love ribu za Malenu i Klepetana.

- Putovao je dugo, vidim po njemu da je izmučen, ali ipak je imao snage da nakon tolikog prijeđenog puta potjera uljeza i njegovu družicu, kao da zna da mu je došljak flertovao s Malenom. Sva je sreća da nikada to neće saznati - kaže Stjepan.

izvor: 24sata.hr