FOTO  Najave Božićnog i Novogodišnjeg koncerta Simfonijskog orkestra Mostar

Simfonijski orkestar Mostar, mostarska Simfonija, koncerti
Ovoga puta održat će se 27. prosinca - na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista, u 19.00 sati, u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.
Uz Simfonijski orkestar Mostar i suradnike nastupit će solisti Nikolina Zovko i Hrvoje Merdžo te katedralni zbor „Marija" pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.
Na programu su svima dobro znane hrvatske tradicionalne božićne pjesme, koje su s pravom proglašene najljepšima na svijetu.

Ulaz slobodan.


Simfonijski orkestar Mostar po prvi puta u Mostaru organizira Novogodišnji koncert po uzoru na onaj u Beču koji se još od 1939. izvodi 1.1. svake godine. Mostar će ovom prilikom ugostiti sjajnog mladog dirigenta iz Beča, a riječ je o Splićaninu imenom Giuseppe (Josip) Terza koji živi i radi u austrijskoj prijestolnici.
Koncert će se održati 5.1. u 19.00h u velikoj dvorani HD hercega Stjepana Kosače.
Očekuje se 40 glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

Na programu koncerta će se naći najpoznatije polke i valceri skladateljske obitelji Strauss te još nekoliko odabranih skladbi. Mostarci će uz još pregršt iznenađenja na koncertu moći okusiti pravi doživljaj carskoga grada, u svoj njegovoj raskoši i prpošnosti te početak 2018. začiniti veseljem i vedrinom.

Ulaznice su u prodaji već od 20.12., a mogu se nabaviti po cijenama od 10 ili 15 KM na porti Kosače.