Na splitski Poljud dolazi preko četiri tisuće pasa!

... pasa - Split 2013." koje će se održati od 25. do 28. srpnja na pomoćnom poljudskom terenu.

Prijavljeno je više od 4150 pasa u gotovo 180 različitih pasmina, pa ćemo tako i ove godine pružiti gostoprimstvo izlagačima iz 30 različitih europskih zemalja, te Filipina i Tajlanda, a koji će, osim sudjelovanja na izložbama, uživati i u turističkoj ponudi našeg grada i Dalmacije, piše dalmacijanews.com.

Najviše ih, uz 180 izlagača iz Hrvatske, dolazi iz Italije (124), Češke (103) i Rusije (90). Najbrojnije pasmine ove godine su kineski kukmasti psi (33), njemačke doge (30) i dalmatinski psi (25) za koje će u subotu u 23 sata biti održana i specijalna izložba.

Svečano otvaranje predviđeno je za četvrtak (25. srpnja) u 19.30 sati, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Prva tri dana suđenje pasa održavat će se od 20 sati do ponoći, a u nedjelju od 20 do 23 sata. Nakon toga svaki će dan započeti prigodni "show program". Prve tri večeri oko dva sata ujutro izabrat će se ukupni pobjednici dana, a tijekom večeri izabirat će se i najbolji mladi vodiči pasa, najljepše uzgojne skupine, parovi, autohtoni psi, štenci, najmlađi psi, veterani, lovni radni psi i mladi psi.

U nedjelju (28. srpnja) oko 23 sata nastupit će Petar Dragojević, a oko 1.30 poslije ponoći jedan od najpoznatijih svjetskih kinoloških sudaca Petru Muntean iz Rumunjske izabrat će ukupnog pobjednika sva četiri dana uz atraktivan program koji će uveličati rimski vojnici i car Dioklecijan.

"Splitske izložbe pasa u najboljem i najljepšem svjetlu promoviraju našu zemlju, ne samo kao atraktivno izložbeno odredište, već i kao mjesto za ugodan ljetni odmor. Veliki broj izlagača stiže sa svojim obiteljima, te nakon izložbi nastavljaju boravak, bilo u gradu, bilo u okolnim turističkim središtima, ističu organizatori.