Na pijaci kupio sat vrijedan million

... koji predstavlja revoluciju u satarstvu, piše Telegraf.rs.
 
- Ovaj sat ima izgraviran broj jedan na mehanizmu i na poklopcu. Sa prednje strane piše ‘Philippe watch’, dok sa zadnje postoji i ručno ispisano ime ‘Jean’, što pretpostavljam da je njegov osobni potpis. Navija se na krunicu, a ne na ključ. Postoje i četiri žiga sa ispisanih 15 rubina. Ugravirana je i godina proizvodnje -1842, koja je, kako kaže povijest, prekretnica i predstavlja početak industrijske proizvodnje satova. Pretpostavljam da je Žan ovaj sat uradio kao prototip – kaže Stančić. Ovaj majstor za kamione već je poslao fotografije u Švicarsku, u muzej "Patek Filip" kako bi oni procijenili da li je ovo njegov prvi sat.

- Sat radi! Navija se svaki treći dan, na 60 sati. Istraživao sam mnogo i saznao da je Žan Adrijen Filip potpisao svega dva sata. Pretpostavljam da je ovo bio njegov osobni sat - kaže Slobodan i objašnjava ako je do njega došao.

- Na buvljoj pijaci naši ljudi koji su vozili automobile švicarskih tablica na najlonu pored gepeka imali su desetak satova. Kupio sam nekoliko iz gomile jer inače volim stare satove. Cijenili su ga deset eura, ali su spustii na sedam -rekao je on.

U švicarskoj kompaniji za kažu da sat mora da otvori i provjeri specijalista.

Dok čeka potrdu da li je sat autentičan, Slobodan ostaje, ocjenjuje list, najnestrpljiviji čovjek u Srbiji.