Na grobu mu se ukazala mrtva supruga: Maratonac iz Ljubuškog tvrdi da je vidio “Božje čudo”

Kako  je ispričao Mišetić, dok je stajao pored groba svoje supruge slikao ga je mobitelom i u jednom trenutku se na toj slici, ispod samog groba u snijegu pojavio lik ženske glave koja, kako on priča, neodoljivo podsjeća na njegovu suprugu dok je bila živa.

Nisam mogao vjerovati svojim očima. Ponovo sam razgledao oko groba ali na snijegu nije bilo ništa. Pogledam na mobitel, na slici i dalje njen lik! Poslije sam otišao do jednog fratra i on mi je kazao da sačuvam ovu sliku jer je ona Božije čudo, priča  Mišetić, koji vjeruje da ovo čudo nije dobio sasvim slučajno te da je to poruka od njegove Javorka, koju je istinski volio.

"Bila je bolesna, imala je zloćudni tumor i umrla je 3. rujna prošle godine. Nikad nisam prebolio njenu smrt, a svako večer u Javorkinu čast i sve ono što mi je pružala za života posjećujem njen grob gdje sate provodim plačući za njom. Mislim da mi je ovo ukazanje njenog lika na slici poruka od nje da mi je oprostila sve i da ne treba toliko da žalim", priča nam Mišetić, kojeg od smrti njegove supruge svi poznanici zovu Javorko.

Ispričao  je kako će u ime svoje supruge i ljubavi koju prema njoj još osjeća na godišnjicu njene smrti trčati maraton od KB Mostar gdje je umrla do njenog groba.

Izvor: Dnevni avaz