Na Blidinju 30 cm snijega

Blidinje, skijanje, Blidinje, snijeg, vremenska prognoza, Blidinje, Blidinje, snijeg, Blidinje, snijeg
Foto: Arhiva

Mještani kažu kao ovo nije neuobičajeno za ovaj dio godine, jer se zna čak dogoditi da snijega bude i u lipnju.

''Što se tiče prohodnosti cesta, ralice zasad nisu prolazile i čistile. Na nekim mjesta ima zapuha ali ima par mještana se sa svojim vozilima probilo i stiglo do željenog cilja'', kazao je u razgovoru za Fenu Ante Bagarić, vlasnik Pansiona "Vilinac" na Blidinju.

Dodao je kako je cijelu noć bila snježna mećava, ali vjeruje kako će se snijeg na Blidinju otopiti za nekoliko dana jer je za vikend najavljena kiša.

Bagarić je napomenuo kako je neuobičajeno da snijeg pada u proljeće, a nije u većem obujmu padao tijekom zime zbog čega skijalište u tom hercegovačkom parku prirode nije bilo otvoreno nijedan dan, što je negativno utjecalo na turistički promet na tom području.

''Na žalost, ovogodišnja zimska sezona je propala i sada se moramo okrenuti ponudi za toplije mjesece'', kazao je Bagarić koji je i organizator bicikističkih tura po Blidinju.

'' Više puta sam napominjao turističkim djelatnicima ovog kraja da se Blidinje treba okrenuti i ljetnom turizmu jer ovo područje obiluje nevjerojatnim potencijalima za rekreativni turizam, od planinarenja do biciklizma. Ovaj kraj ima sve potencijale za aktivni odmor i to se mora iskoristiti'', poručio je Bagarić.