Možete li biti prijatelj sa šefom na poslu?

posao, šefica ureda, lijek, penis, snovi, šefica ureda, stres, šefica ureda, prijateljstvo, posao, konkurs, biseri, prijava, šefica ureda, posao, radno mjesto, šefovi, kolege, posao, šefovi, navike, otkaz, posao, posao, sreća, plata, državni službenik , posao, šefovi, posao, utjecaj, Muškarci i žene, anketa, kašnjenje navika
Ako šef krene da se zbližava sa vama, možete biti proglašeni za ljubimca.

Imajte na umu da prijateljstva na poslu vrlo brzo mogu da iščeznu: ukoliko pređete u drugi sektor, ili promijenite poziciju u firmi, slične okolnosti koje su dovele do prijateljstva nestaju, i sa njima nekada odlazi i prijateljstvo.

U svakom slučaju, dobar odnos sa šefom je svakako koristan i za vas i za šefa i za čitav tim. U suprotnom će se u firmi osjetiti tenzija i negativni naboj između zaposlenih i šefova, što je kontraproduktivno za sve.

I prijateljstva sa šefom svakako mogu biti lijepa stvar ali imajte u vidu da uvijek postoji granica između osobnog i profesionalnog odnosa - kad se radi - radi se, a kad se zabavljate - zabavljate se.

Osobni i profesionalni odnos moraju biti postavljeni tako da jedan na drugi ne utječu negativno, što nije uvijek lako ostvariti, prenose agencije.