FOTO/VIDEO  Mostarski student obara svjetski rekord u jedenju keksa

...trenutno se nalazi na prvom mjestu u brzini jedenja tri petit keksa u ovogodišnje pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda. Sušiću je za ovaj podvig trebalo 47,41 sekundi. Kako kaže, njegov rekord i zvanično su priznale sudije koje prate obaranje rekorda.

"Gledao sam stranicu Guinnessovih rekorda jer imam u planu obaranje jednog rekorda sa svojim kolegama sa fakulteta. Onda sam slučajno naišao na takmičenje u jedenju keksa i čim sam vidio vrijeme trenutnog prvog mjesta, rekao sam cimeru mogu ja i brže", kaže Sušić za sarajevo.x.

Takmičenje u ovoj kategoriji otvoreno je do svibnja i, kako kaže, ukoliko ga neko u međuvremenu pretekne, spreman je ići i ispod 47 sekundi.

Pravila u ovoj kategoriji kažu da keks mora biti dimenzija 66 x 69 x 4.5 milimetara. Na keksu ne smije biti nikakav namaz niti se u toku jedenja smije piti piće. Svaki keks mora biti pojeden prije nego se uzme drugi i svaki put morate pokazati preko kamere da ste pojeli prethodni keks.

Iz Guinnessovih rekorda upozoravaju da ne pokušavate više puta u tijku jednog dana obaranje ovog rekorda koji trenutno drži Britanac Ambrose Mendy koji je 2005. godine postavio rekord od 34,78 sekundi.

VIDEO možete pogledati na sljedećem LINKU

Izvor: sarajevo-x