FOTO  Mostarske mažoretkinje sudjelovale na jednom od najvećih karnevala na svijetu- Carnaval de Nice

Mostarske mažoretkinje, Carnaval de Nice
Mostarske mažoretkinje su od 21.2.-28.02.2019.godine sudjelovale na jednom od najvećih karnevala na svijetu- Carnaval de Nice na Francuskoj Azurnoj obali.

Na ovaj karneval putovale smo zajedno sa Duvačkim orkestarom -KUD Željezara Zenica sa kojima imamo izvrsnu suradnju koja je otpočela 2015 godine kada smo po prvi puta nastupili upravo na karnevalu u Nici gdje smo kao i ovoga puta bile jedine predstavnice BIH na ovom prestižnom karnevalu.

Karneval je službeno trajao od 16.2-2.3 a u tom periodu su se izmjenjivali programi preko dana i večeri a na svakom spektaklu bilo je oko 100 tisuća posjetioca .

Ulicama grada, zatim centralnom ulicom Promenade des Anglais i glavnom trgu Masena su se slijevale rijeke sudionika, publike i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval .
Ovogodišnja tema karnevala je bila „King of Cinema .

Preko dana se održavaju dnevni show programi pod nazivom Flower parade".Na skulpturama koje se posebno izrađuju za svaku paradu ,od kojih su neke visoke i preko 10 metara , nalazi se uistinu veliki broj raznovrsnog cvijeća a podatak koj istoji na službenim stranicama ovog festivala je da na njima bude oko 100 ,000 cvjetova koje kostimirani umjetnici koji se nalaze nas tim skulpturama bacaju u publiku kroz cijelo vrijeme trajanja showa.

Noćni show pod nazivom " Defile svjetla " je spektakl za sebe.
Trg Massena bude u potpunosti ispunjen rijekom izvođača, skulptura koja su bile osvjetljene za tu prigodu ,a na samom trgu na velikim ekranima se direktno na nacionalnoj tv postaji prikazuje cijeli spektakl.

Osim u predivnim nastupima uživale smo i u slobodnom vremenu pa smo stigle obilaziti i sve znamenitosti grada Nice te posjetiti i Monte Carlo
Inače ovaj karneval u Nici se obilježava od 1294. godine te ga svake godine posjeti više od milion ljudi iz cijelog svijeta .

A ostatak fotografija moći ćete naći na našoj službenoj facebook stranici:
https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/