Mostarske mažoretkinje putuju u Francusku i Belgiju

mažoretkinje, Mostarske mažoretkinje
Mlađi timovi Mostarskih mažoretkinja su svoju sezonu završili koncem lipnja dok će najstariji tim kroz ljeto imati brojne aktivnosti i atraktivna putovanja
Riječ je Festivalu na sjeveru Francuske u gradu Douai u regionu Nord-Pas-de-Calais.

Riječ je o festivalu „divovsakih figura" koji uključuje oko 100 masivnih skulptura likova iz lokalnih legendi koji sudjeluju ulicama i koje se slave kao 'počasni gosti' na proslavama diljem grada .
Divovi u Douaiju koji su poznati od 1530. Godine . Divovi su važna tradicija u Douaiju i njihova važnost znači da su gotovo smatrani pravim ljudima. Dio su flamanske tradicije uvezene iz Španjolske i Portugala koja se još uvijek slavi i preko granice u Belgiji.
Tim povodom se svake godine organiziraju veliki festivali na kojima sudjeluje veliki broj umjetnika iz cijelog svijeta i smatra se jednim od najvećih festivala u godini.

Na ovo putovanje krećemo zajedno sa Duvački orkestar-KUD Željezara Zenica s kojim imamo izvrsnu suradnju već dugi niz godina a na ovom festivalu ćemo biti jedini predstavnici Bosne i Hercegovine .

Ovo putovanje je posebno i po tome jer ćemo osim službenog dijela same turneje posjetiti i tri prekrasna grada : Salzburg ,Bruxelles i Stuttgart gdje ćemo u cjelodnevnom izletu uživati u čarima spomenutih gradova.

Inače ovo će biti drugi puta u ovoj godini da naše djevojke putuju na Europsku turneju .
Naime, u 2 mjesecu smo također sudjelovale na jednom od tri najveća karnevala na svijetu -karnevalu u Nici na Francuskoj Azurnoj obali gdje smo oduševile svojim izvedbama i bile također jedine predstavnice Bosne i Hercegovine na tom festivalu.
Po povratku sa ove turneje čeka mali odmor a već početkom kolovoza naš seniorskih tim nastupiti će na međunarodnom Kotorskom karnevalu u Crnoj Gori.