Mostarac pronašao otisak stopala pračovjeka: Želi novac kako bi otvorio autopraonu

mostarac, stopala, pračovjek
...ablaničanin koji živi u Mostaru, nije izgubio nadu da će uspjeti prodati okamenjeni otisak stopala koji, uvjeren je, pripada pračovjeku, a koji je pronašao prije tri godine na gradilištu hidrocentrale na Mostarskom blatu, gdje je radio za dnevnicu. Nadu da je pronašao nešto vrlo vrijedno među prvima mu je ulila arheologinja Snježana Vasilj. No, budući da ona nije antropolog, Begovića je uputila na stručnjake u Sarajevu, na koje je Begović posebice ljut, piše Dnevni avaz.

- Ja živim u neimaštini, ništa nisam zaradio već dva mjeseca i nemam novca da im kamen nosim na noge. Slao sam im fotografije, ali mi nikada još nisu odgovorili - kaže Begović.

Dijamantni sloj

On kaže da su zanimanje za otisak stopala iskazali i stručnjaci iz Zagreba, koji tvrde da na kamenu ima i dijamantni sloj. - U to, iskreno, baš i ne vjerujem. No, tražili su da im kamen pošaljem u Zagreb, o čemu nema govora - priča nam Begović, koji je uvjeren da za svoje otkriće može dobiti dovoljno novca da otvori ili, kako kaže, zamijeni kamen za "malu autopraonu" da bi prehranjivao svoju obitelj.