Mostar: Masovna otkazivanja vjenčanja zbog snijega

Kako je cijeli Mostar bio paraliziran, jer je prohodnost bila nemoguća i gradska administracija na prinudnom odmoru, tako su i vjenčanja pala u neki drugi plan. Nastalo je masovno otkazivanje svadbi.

Otkazana vjenčanja

U situaciji bez struje i vode, mladim parovima na pragu zajedničkog bračnog života nije ni palo na pamet improvizirati vjenčanje i nastojati ga održati po svaku cijenu, jedina briga im je bila kako javiti svim uzvanicima da istoga neće biti. Naravno, znali su da će biti jako malo onih koji bi se uspjeli probiti do svadbenog salona u zdravom stanju.
Pojedini su preko radiopostaja obavještavali prijatelje i rodbinu da je vjenčanje odgođeno te da će biti blagovremeno obaviješteni o novom terminu.

No, uvijek ima izuzetka, pa tako vremenske nepogode nisu spriječile Asmira Husovića i njegovu izabranicu Seminu Škuljić, Elvira Cokića i Mirelu Demić te Marinu Jozić i Stanislava Škobića da izreknu sudbonosno "da" i svima pokažu da ih ni elementarna nepogoda ne može spriječiti da započnu život pod zajedničkim krovom. Ostala zakazana vjenčanja u posljednja dva tjedna su ipak otkazana te čekaju bolje dane. No, ni spomenuti parovi nisu imali vjenčanje iz snova o kakvom su maštali i s strpljenjem ga osmišljali, već su sudbonosno "da" izgovorili u krugu kumova i najužeg kruga obitelji i tek po kojeg hrabrog prijatelja koji se uspio probiti kroz nanose snijega.

Saloni na gubitku

U razgovoru s vlasnicima poznatih svadbenih salona doznali smo da nije bila niti jedna svadba na području grada Mostara. Naravno, nismo uspjeli kontaktirati sve svadbene salone, ali, kako smo doznali od većine, svadbe su masovno otkazane.

Tako je svadbeni salon "Ruža" protekle dvije subote imao zakazane dvije svadbe, no obje su otkazane. Također, u svadbenom salonu "Viktorija" su otkazane svadbe planirane za proteklo razdoblje. O šteti koja je prouzrokovana zbog otkazanih vjenčanja, poslodavci nisu htjeli govoriti, no jasno su dali do znanja, po boji glasa, da im je krivo što su već pola mjeseca na gubitku.

Pojedini svadbeni saloni poput "Ade" u Blagaju te "Megamarketa" u Zaliku nisu imali uopće zakazanih vjenčanja jer, kako kažu, u ovom razdoblju inače se slabije organiziraju vjenčanja, no i da su ih imali, zasigurno bi bila otkazana kao i u ostalim salonima na području grada Mostara. No, ono što i dalje brine vlasnike salona jest kada će sve ovo proći, koliko će snijeg još praviti gubitke u njihovim novčanicima. (Dnevni list)