Večer i haljina za pamćenje

Koju još maturanticu nije mučilo u kakvoj se haljini pojaviti na maturalnoj zabavi, koji model izabrati i njime naglasiti svoje prednosti, a prikriti nedostatke? I što je također važno, izbjeći da na maturalnoj večeri budu dvije iste haljine, i tako pokvare tu noć za pamćenje?  

Koktel haljina ili kratka "blještava"  
Kod izbora maturalne haljine manje je bitno što je moderno ili hit ove sezone. Najvažnije je da to bude model koji vam najbolje stoji i u kojem ćete uz pokoji modni detalj te savršeni make-up, provesti tu jednu od najvažnijih večeri i pamtiti ju cijeli život.

Elegantna haljina, duga, klasične bijele ili crvene boje bit će zaslužna za glamurozan izgled prave kraljice večeri.

No, bez daha može ostaviti i haljina potpuno suprotnog kroja, kratka, potpuno otvorenih leđa ili na jedno rame, čija je ženstvenost istaknuta i sandalama s remenčićima.

Za romantičan look najbolje je izabrati haljinu s volanima, nježnih pastelnih tonova, ili s uzorkom cvjetova.    

Koji model izabrati
U zagrebačkom salonu "Penelope", u kojem osim vjenčanica svjetski poznatih brandova, imaju i bogat izbor maturalnih haljina, raspitali smo se koji su modeli najviše traženi, koji krojevi, boje, materijali, te što obavezno od modnih dodataka kombinirati uz maturalnu haljinu.


"Djevojke ove sezone za maturalnu večer podjednako traže i duge i kratke haljine. Traženi su dosta modeli haljina koje su rezane ispod grudiju ili koje su kraće, otkvačenije, izrazito mladenačke. Najviše se biraju haljine svjetlijih boja, lepršavije, koje naglašavaju figuru, lijepo prate liniju, da su laganije i da se u njima ugodno osjećaju. Materijali bi trebali biti što laganiji, kao što su svila, viskoza, to su i haljine od tila koje lijepo, lagano padaju poput vjenčanica.

Što se tiče boja, prevladavaju svjetliji tonovi, primjerice svjetlo plava, tirkizna je jako tražena, zatim roza, siva, žuta, zelena. Uz haljinu ide lakirana mala torbica ili šal koji se prebaci preko ramena. Od nakita djevojke za tu posebnu večer vole staviti naušnice, koje trebaju biti efektne, da su veće,  sjajnije. bogate, uglavnom se nosi krupan nakit. Uz maturalnu haljinu poželjan je i bolero, skroz kratki, tek toliko da prekrije ramena, koji može biti u boji sandala, ili pak kontra boje od haljine", kažu u salonu "Penelope", u kojem su maturalne haljine trenutačni na akciji, upola su jeftinije, i koštaju od 400 do 1.225 kuna.

Modni detalji
Torbice su nezaobilazni modni dodatak, a posebice omiljena pismo-torbica. Maturalna haljina traži i odgovarajući, atraktivni nakit.

To može biti biserna ogrlica ili velike, viseće naušnice. Sandale ili cipele s visokom potpeticom te odgovarajuća frizura trebali bi zaokružiti izgled koji za tu posebnu noć i treba biti poseban. Ne zaboravite na šminku, previše makeupa nije poželjno, a to vrijedi za svaku prigodu, pa tako i za maturalnu zabavu.

zena.hr