Upotreba pivskog kvasca

Procesom prerade sirovog kvasca dobivamo suhi pivski kvasac. On predstavlja pravu riznicu hranjivih sastojaka kao što su bjelančevine, aminokiseline, ugljikohidrati, minerali, oligoelementi i vitamini.

Pivski kvasac je dobio ime zato što se, prije nego se znalo za njegova ljekovita svojstva, koristio isključivo u proizvodnji piva. Kvasac sadrži velike količine vitamina B i tri važna elementa u sebi a to su selen koji usporava proces starenja, krom koji služi za prevenciju dijabetesa i infarkta, te glutamin koji poboljšava eliminaciju štetnih materija iz organizma.
Zahvaljujući visokom sadržaju minerala i oligoelemenata, pivski kvasac je izvrstan dodatak prirodnoj hrani. Minerali koji se nalaze u pivskom kvascu pomažu protiv stresa, osteoporoze, anemije, i drugih oboljenja.

Pivski kvasac uglavnom sadrži složene šećere, pa je pogodan za korištenje ako osoba ima dijabetes. U kombinaciji s medom, i jabučnim octom, pivski kvasac je odličan u reguliranju kolesterola u organizmu. On je prirodni antibiotik jer kontrolira bakterije koje bi mogle da budu štetne za organizam. Kvasac se koristi za ljepotu, posebno ljepotu kože. Kvasac pomaže protiv akni, ekcema, upala i infekcije kože. Jača zube, kosu i nokte, te djeluje antikancerogeno.

Izvor : biljke-kao-lijek.blogspot.nl