Ubrzajte rast kose uz samo nekoliko jednostavnih savjeta

kosa

Nekoliko glavnih savjeta odnosi se na proizvode koje koristite kada perete kosu, te znanstvenici savjetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, kako bi uz njih povećali volumen i sjaj kose. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s valovitom kosom, jer je njihova kosa obično suha i lakše puca.

Sve ono što se događa u vašem tijelu i psihi, odražava se na vašoj kosi, te je samim tim važno i šta jedete. Ukoliko se počnete hranitit zdravije, vaša će vam kosa biti zahvalna i postat će bujnija te će izgledati dosta zdravije.

U ishranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće, te konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos.

Nakon pranja nemojte zamotavati kosu u ručnik, posjetite prodavnice s kozmetikom i priborom za njegu kože, kose i tijela, te potražite posebne ručnike koji su namijenjeni za sušenje kose.

Naposljetku, nemojte gušiti kosu šamponom. Drugim riječima, ne pretjerujte s pranjem kose. Ukoliko je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona, te je isperite hladnom vodom, jer ona pomaže u rastu kose. Koristite masku za kosu i redovno četkajte kosu, ali to radite veoma nježno kako je ne biste oštetili.

Izvor: klix.ba