U ovaj mit o brijanju možeš prestati vjerovati

brijanje nogu

Svejedno je jesi li se opredijelila za brijanje nogu ili depilaciju, činjenica je da ćemo se mi žene time "sportom" baviti do kraja života. Iako su se u modu vratile dlake i prirodnost (navodno, uživo se to baš ne može lako vidjeti), možemo reći da je uklanjanje istih danas ne samo estetski potez nego i dio osobne higijene.

U biti je depilacija, čupanje ovom ili onom metodom, zdraviji i dugotrajniji način uklanjanja dlačica, no i britvica ima svoje prednosti:super praktična je za korištenje, jeftinija, brže se riješimo dlaka i ne zahtijeva odlaske u kozmetički salon.

Rijetke su žene koje je uopće ne koriste, barem za područje pazuha. No, ono što nas u nekom zakutku misli uvijek muči jest da brijanjem naše dlačice postaju sve sličnije muškim dlakama (dlačurinama)! Što s tim? 

Jednom davno sve smo imale plavo paperje koje se već nakon nekoliko brijanja pretvorilo u pravu, tamnu dlaku - u ovo vjeruje jako puno odraslih osoba tj. žena na svijetu - nakon svakog brijanja dlaka nam raste brže i postaje deblja. No, izgleda da ovoga puta mama nije bila u pravu kad nam je govorila da se zato ne smijemo brijati.

Kozmetolozi i dermatolozi upozoravaju na to da brijanje dlake nema utjecaj na njenu folikulu i hoće li nekome dlake brže ili sporije rasti, biti deblje ili tanje, to je sasvim individualno.

No, zašto nam se onda i čini da su dlake deblje, gušće i brže dugačke? Zbog percepcije! Naime, oštri rez daje dojam veće i intenzivnije dlake no jesu! Ovo vrijedi za dlake na svim dijelovima tijela, jer zaista svuda po našem tijelu, one rastu po svom ritmu ovisno o mjestu gdje se nalaze - a čisto da vas još dodatno malo razočaramo, isto vrijedi i za depilacije, jer ni one ne dodiru folikulu dlake. Ovaj mit slobodno možeš smatrati raskrinkanim!

Izvor: 24sata.hr