Trajna šminka na usnama

One su tako znakovite. Mogu davati poljupce i istodobno izgovoriti najbolnije riječi.

Obično usne ističemo, ružem, sjajilima ili balzamima koji ih ujedno i čuvaju od šetnih utjecaja iz okoline. No želimo li biti dotjerane i lijepe sa savršenim krvavo crvenim ružema na usnama, tada si za to trebamo uzeti i vremena. E sada, poprilično smo uvjereni da ako vam nečega nedostaje kao modernoj mladoj ženi to je ili novac ili vrijeme.

Većina nas je razvila jutarnju rutinu šminkanja koja se uklapa u naš raspored pa ovisno o važim preferencama i količini šminke koju nanosite može potrajati od nekoliko sekundi koliko je potrebno za potez maskarom do maratonskog nanošenja pažljivo strukturiranih slojeva.

Kako bilo, nemamo uvijek vremena za šminkanje, ponekad se obveze sruše na nas poput lavine. A znate već kako to ide za većinu ljudi, osim onih nekoliko najbližih koji poznaju svaki vaš kutak, vi ste samo slika i čim ta slika nije savršena javljaju se pukotine u vašoj "javnoj personi". Stoga nađite kompromis.

U kozmetičkim salonima moguće je podvrgnuti se tretmanu trajnog bojenja usana. Cilj tretmana je potamniti usne i učiniti ih upečatljivijima i uočljivijima. Na ovaj tretman bi se mogle odlučiti žene koje imaju prirodno vrlo tanke ili svijetle usne. Kao i svaki zahvat koji uključuje unošenje nečega u kožu ili njeno rezanje uvijek postoje realne opasnosti pa ih se preporuča samo onima koji doista samtraju da bi dobrobiti za njih bile mnogo veće od potencijalnih rizika.

Usne se boje tako da se postupkom nalik tetoviranju pigment unosi u kožu, ali za razliku od tetoviranja koje boju unosi u središnji, dublji sloj kože na usnama se ona unosi samo u prvi sloj kože. Zato i tetovaža na tijelu traje čitav život, dok trajna boja na usnama traje nekoliko godina.

Šminka će vam možda u početku izgledati pretamno, ali ne brinite. Ona se namjerno radi nekoliko nijansi tamnijom jer će kroz sljedećih 4 do 6 tjedana postepeno gubiti pigment dok ne dođe do prave nijanse.

Zato ovaj tretman obavezno provodite kod educiranog i iskusnog kozmetičara koji će znati procijeniti koja nijansa bi bila najbolji odabir uz vaš ten i boju kože.

Izvor : savjetnica.com