Svi će ih željeti: Ovih pet jednostavnih frizura narednih mjeseci viđat ćete posvuda

moda i ljepota, frizure, beauty stručnjaci
Beauty stručnjaci proteklih dana šuškaju o pet ključnih frizura koje će obilježiti naredne mjesece, a najbolje od svega je to što ih možete napraviti i kod kuće, bez puno muke i nauke

I dok smo tijekom ljetnih mjeseci uglavnom vezali kosu u improvizirane punđe kako bismo lakše podnosili vrućine, narednih mjeseci bit će dovoljno ugodno da joj posvetimo više pažnje, počevši od bojanja, šišanja vrhova i hranjenja raznoraznim maskama, pa do stiliziranja.

90-e će ove jeseni doživjeti veliki povratak, kako u modi, tako i u beauty industriji. Uz predimenzionirane puf rukave, ove sezone nosit će se frizure inspirirane 90-ima i ranim 2000-ima s modernim zaokretom. Ako tragate za idealnom frizurom kojom ćete osvježiti svoj look, odaberite neku od sljedećih jer će prema tvrdnjama beauty stručnjaka biti ključne ove jeseni.

1. Konjski rep

moda i ljepota,frizure,beauty stručnjaci

Iako stručnjaci tvrde kako će ova frizura narednih mjeseci biti pravi hit, činjenica je da konjski rep nikada nije i nikada neće izaći iz mode. Bez obzira odlučite li se na savršeno ispeglani ili glamurozni kovrčavi rep koji je Jennifer Lopez isfurala na dodjeli modnih nagrada CFDA, sasvim je sigurno da nećete pogriješiti.

2. Razdjeljak na jednoj strani

moda i ljepota,frizure,beauty stručnjaci

Prenaglašeni razdjeljak daje vrlo elegantan i profinjen izgled, pa nije ni čudo da se slavne ljepotice odlučuju za ovakve frizure povodom važnih događanja kao što su filmske premijere i dodjele nagrada. Zendaya, Rosie Huntington-Whiteley i Jessica Chastain samo su neke od slavnih ljepotica koje ovu frizuru često uklapaju u svoja izdanja na crvenim tepisima.

3. Pletenice u kosi

moda i ljepota,frizure,beauty stručnjaci

Poznati stilist Bryce Scarlett je za Margot Robbie osmislio frizuru inspiriranu 60-ima i 70-ima, a riječ je o vrlo jednostavnoj kreaciji ukrašenoj s tek nekoliko nezavršenih pletenica s prednje strane lica, s kojom je slavna glumica zablistala na premijeri filma 'Bilo jednom u Hollywoodu'. Pletenice su, tvrde stručnjaci, ponovno in.

4. Ležerna punđa s izvučenim pramenovima

moda i ljepota,frizure,beauty stručnjaci

Brojne ljepotice poludjele su za ovom chic frizurom kada se prošle godine vratila u modu, a odlična vijest je da će jednako popularna biti i ujesen. Najbolje od svega je to što ovu frizuru možete napraviti sami, čak i ako niste posebno vješti u tome. Nakon što napravite improviziranu visoku punđu izvucite nekoliko kraćih pramenova s prednje i bočne strane i, voila, spremni ste za polazak.

5. Kosa ukrašena mašnom

moda i ljepota,frizure,beauty stručnjaci

Mašne u kosi bile su veliki hit u 2018., a nakon kratke pauze ovaj trend će ponovno zaživjeti. Možete njima ukrasiti pletenicu ili rep, kao što je to učinila Ashley Graham na najvećem modnom događanju, Met Gali, ili jednostavno, po uzoru na djetinjstvo, podignuti gornji dio kose i zavezati ga uz pomoć mašne, a donji ostaviti spušten. Jedna od mogućih alternativa je da svežete mašnu tako što ćete uz pomoć marame pokupiti prednji dio kose, a ako vam je ovaj trend previše dječji za vaš ukus, uvijek možete odabrati neki od prethodnih.

(tportal.hr)