Svaka žena ima pravo osjećati se zavodljivom

Prvi put u povijesti

U 46 godina koliko se ta prestižna modna manifestacija održava, to je prva revija koja je potpuno posvećena buckama. Organizatorica Nancy Le Winter ističe da se na taj potez odlučila jer joj je dosta modnih diktata.

– Vrijeme je da moda bude dostupna svim ženama. Svaka od nas želi se osjećati lijepom i zavodljivom, koliko god kilograma imala.

U svijetu 67% žena nosi veličinu 38 ili veću, a čak 40% tih žena pripada u skupinu veličine 42+. Istodobno, 20% odjeće na svijetu izrađuje se za punije žene, dizajnerske stvari uglavnom su u veličinama do 38, iznimno do 40.
Nevjerojatno mi je da je ženama koje nose veće modele dostupan tako mali izbor. Zar ljudi misle da će 67 posto ženske populacije zakamuflirati sivim dekicama! – kaže Le Winterova.

Dominacija “nula”

Svoj obol tom slavlju ženstvenosti dale su i poznate “plus size” manekenke Toccara Jones i Lizzie Miller. Potonja je posljednjih tjedana podigla puno prašine. Naime, za naslovnicu angažirao ju je i prestižni modni magazin Glamour, a sa svojom prijateljicom, glumicom Christinom Hendricks jedna je od žena koje mame najviše muških uzdaha upravo zbog svojih oblina. Ostale modne kuće koje su se predstavile na Tjednu mode zanemarile su upozorenja nutricionista i niz pistu mahom poslale modele veličine 0. Jedina su iznimka, uz OneStopPlus, bili Marc Jacobs i Prada koji su imali nekoliko manekenki u veličinama 38 i 40.

 

U svijetu 67% žena nosi veličinu 38 ili veću, a čak 40% tih žena pripada u skupinu veličine 42+. Istodobno, 20% odjeće na svijetu izrađuje se za punije žene, dizajnerske stvari uglavnom su u veličinama do 38, iznimno do 40.

izvor: dalje.com