Šminka za maturalnu večer

Ovogodišnji maturalni makeup trendovi stavljaju naglasak na prirodnu ljepotu uz malo dramatike.  Da biste izgledali fenomenalno na tu veliku večer, najbolje je da budete svoji, naravno, uz dodatak glamura.  

Prije nego što počnete razmišljati o šminki, trebali biste znati kakvu ćete frizuru i haljinu imati za maturalnu večer. Vrlo je bitno da uskladite haljinu, šminku i frizuru, za potpuni efekt. Također, obavezno odlučite želite li naglasiti oči ili usta. Nikako nemojte naglašavati oboje jer ćete napraviti jednu od najvećih pogrešaka kod šminkanja.



Istaknute oči



Smokey eye će izgledati još bolje dodate li mu malo metalik sjaja.  Prema boji očiju odredite koje vam metalik nijanse sjenila dobro stoje. Smeđe oči  i oči boje lješnjaka, dobro će izgledati uz metalik zlatnu boju. Plavim očima pristaju roza nijanse sa zlatnim svjetlucavim odsjajem, a zelene će oči lijepo istaći metalik nijanse ljubičaste ili boje šljiva.



Započnite s običnim sjenilom. Na kapak nanesite tamniju nijansu sjenila i to od unutrašnjeg ruba kapka prema van i gore. Nakon toga nanesite metalik sjenilo na čitav kapak ili samo na unutrašnji rub oka.



Ako ste dovoljno odvažne za maturalnu večer probajte našminkati oči poput Kleopatre. Ovaj se makeup najbolje slaže sa kratkom maturalnom haljinom, tako da naglasite „mačkasti“ look. Koristite sjenila žute, brončane i boje limete. Na gornje i donje rubove kapaka nanesite crni tuš za oči, te zadebljajte prema vanjskim kutevima oka kako bi izgledalo izduženo. Nanesite na trepavice nekoliko slojeva maskare.

Ravnoteža nijansi



Odlična kombinacija za maturalni makeup su 2 ili 3 nijanse sivog sjenila i ruž boje šljive. Sjenilo nanesite na oči tako da je svjetlija nijansa s unutrašnje strane oka, a a tamnija prema vanjskom rubu oka. Nanesite maskaru, a  za kraj stavite ruž.

Istaknute usne



Gornji kapak obrubite crnim tušem. Na kapak stavite svjetlucavo bež sjenilo, a na pregibu svijetlo smeđe. No, oči ne bi smjele izgledati jako našminkane jer ono što zapravo dolazi do izražaja su izrazito crvene usne.


zena.hr