Propust kod bojanja kose koji nam se ne bi više smio događati

Propust kod bojanja kose koji nam se ne bi više smio događati

Svatko tko je i jednom bojao kosu kod kuće sigurno je na ambalaži i u uputama za uporabu boje primijetio važnu naznaku za sigurno korištenje boje koja kaže da se prije svakog bojanja kose napravi test na alergiju, čak i ako nikada prije niste imali alergijsku reakciju na boju jer se alergija može razviti s godinama.

Iako rijetko, kemikalije koje se nalaze u boji mogu izazvati alergijske reakcije, čak i ozbiljnije. No pitanje je, koliko žena uopće radi taj test i shvaćamo li dovoljno ozbiljno ove upute?

Iako rijetko, kemikalije koje se nalaze u boji mogu izazvati alergijske reakcije, čak i ozbiljnije. Zbog toga u uputama vidljivo i jasno piše da se mala količina boje nanese na područje iza uha, uglavnom 48 sati prije bojanja. Ukoliko se u tom periodu pojavi crvenilo, svrbež ili peckanje preporuka je da se boja ne koristi.

No, čak i ako se tijekom alergijskog testa nije došlo do nikakve reakcije, to ne znači stopostotnu sigurnost da se ona neće pojaviti tijekom bojanja. Ukoliko se u procesu bojanja javi alergija, boju je potrebno odmah temeljito oprati te dalje postupiti kako piše u uputama.

Zbog toga bismo prije svakog kućnog bojanja kose trebali pažljivo pročitati upute i slijediti svaki njihov korak.

Izvor: zadovoljna.hr