Ovo je najgora vrsta slatkiša za vaše zube

slatkiši, zubi, Velika Britanija, porez na šećer

Večeras će gradovima zavladati strašne maske, dobre zabave, ali i puno slatkiša, koji su neizostavni dio Halloween ludila. Brojni dućani već su odavno u ponudu stavili i one tematske, kojima je jako teško odoljeti.

No, kako svaka priča ima svoju lošu stranu, tako ima i ova, a otkrili su ju stomatolozi Holly Haliday i Gabriel Manarino, koji tvrde kako je za "ljepljive" bombone vjerojatnije kako će uzrokovati karijes.

Ako niste sigurni što vam želimo reći, ovo su neki od slatkiša, koje biste trebali izbjegavati, i ne samo danas, ako želite lijepe i što zdravije zube: gumeni medvjedići i crvi, Starburst, Skittles, Snickers, Milky Way i Twix.

Bolje alternative uključuju Kit Kat, Crunch, M&M, slatkiše s maslacem od kikirikija te ostale poslastice koje nisu "ljepljive".

Također, kako ističu stručnjaci, bolje je da ih sve odjednom pojedete nego nekoliko puta tijekom dana. "Kada ih konzumirate odjednom, to je kao samo jedna uvreda za vaše zube, dok na drugi način, svoje zube stalno izlažete šećeru. To konstantno izlaganje u konačnici slabi caklinu", njihov je zaključak.

Jednaki takav učinak na vaše zube, imat će i hrana koja uključuje grožđice, suhe marelice, datulje i čips.

No, ipak su važniji lijepi i zdravi zubi, zar ne? Pa onda barem isprobajte "manje zlo" za njih.

Izvor: index.hr