Ove beauty navike trebate pod hitno odbaciti

Ove beauty navike trebate pod hitno odbaciti

Osnivač kozmetičkog brenda Too faced, Jerrod Blandin koji je već 20 godina u ovom poslu poručuje svim ženama čega bi se trebale čim prije ostaviti ili što bi trebale privoliti.

1. Hidratacija - redovna hidratacija kože lice vrlo je važna za svaku ženu. Kako je tijelu potrebna voda da bi preživjelo, jednako tako je i koži potrebna voda. Posebno se to odnosi na kožu lica jer je konstantno izložena štetnim učincima.

2. Spavanje sa šminkom - ovo biste svakako trebali izbaciti iz svoje svakodnevne rutine. Koža lica treba disati, a ukoliko i dok spavate imate šminku odmah to promijenite. Ukoliko ste lijeni za temeljito čišćenje lica, obavezno si kupite vlažne maramice za skidanje šminke.

3. Krema/puder sa zaštitnim faktorom - ovo je proizvod koji obavezno morate imati. Nemojte ga izbjegavati i neka bude sa SPF faktorom 30. Čak i one najslabije sunčeve zrake opasne su za lice. Ovakva krema preko zime će zaštitit vaše lice od hladnog i oštrog zraka.

4. Stari look i stari make-up - godinama isti look i godinama stara kozmetika nije preporučljiva niti za jednu ženu. Kao prvo pripazite na to da ste u 'trendu', što ne znači svaki dan drugi način šminkanja. Važno je da znate koji look je za koju prigodu ili dio dana. Isto tako, nemojte čuvati šminku godinama i ona ima svoj rok trajanja i važno je pripaziti na njega.

Izvor: cafe.hr