FOTO  O ovom modelu svi pričaju, a evo i zašto...

Halima
Debi je imala na njujorškom tjednu mode, na reviji Kanyea Westa - Yeezy 5. Od tada do danas je postala jako tražena. U Milanu je nosila revije Max Mara i Alberta Ferretti. Može se reći da je Halima pravi povijest.

Ona je prva muslimanka koja se natjecala na izboru za Miss Minnesote i tada je nosila hidžab. Počela je da radi za agenciju IMG samo pet dana pre svog debija u New Yorku. Ona je prvi model sa hidžabom koji radi za pomenutu agenciju, koja je u svijet modelinga izbacila i Bellu Hadid, Lili Aldridge, Mirandu Kerr...

- Osjetila sam da sam ja promjena koju sam željela za druge mlade muslimanke i žene uopće, koje ne treba da se mijenjaju i treba da ostanu iskrene prema sebi - rekla je Halima.

Rođena je u izbjegličkom kampu u Keniji. Emigrirala je u Ameriku sa majkom kada je imala samo šest godina.

- Nama muslimanima treba više lijepih priča i točka. Tako sam ponosna na medije jer su toliko dugo forsirali negativnu sliku o muslimanima. Ušla sam na izbor za miss misleći da želim nešto pozitivno za mlade muslimanke. Onda sam čula priče roditelja koji su kršćani, koji su mi govorili: "Hvala ti, želim da moja sedmogodišnja kćerka zna da ne moraš da budeš razgolićena da bi bila lijepa - rekla je Halima.