Napravite prirodnu kozmetiku za lice i tijelo

akne, prištići, konzumiranje loše hrane, dermatolog, Maska od jagod, Tonik od jabučnog octa, Prašak za pecivo, brusnica, Maska za lice, loše navike, stres, bubuljice, njega kože, šminka, eksfolijacija kože, Nezdrava hrana, Maska za lice, recept, Sastojci, maska za tijelo, maske od gline, popularnost, maske za lice     , Sastojci

Mlijeko za čišćenje i hidrataciju kože

Sastojci:

- 2 žlice brašna od leće
- narančina kora
- mlijeko po potrebi

Dvije žlice brašna od leće stavite u zdjelu i dodajte žlicu sjeckane narančine kore. Narančinu koru prethodno pročistite od raznih pesticida tako što ćete je držati 24 sata u vodi pomiješanoj sa sodom bikarbonom. Prelijte smjesu od brašna i naranče s malo mlijeka, postepeno dodajte količinu, pazeći da mješavina ne bude jako rijetka.

Ovo je odličan piling za kožu tijela koji možete umasirati u kožu pa se nakon toga istuširati mlakom vodom. Leća je bogata mineralima i vlaknima, a naranče daju prekrasan miris vašoj koži. Koža će vam biti osvježena i mekana nakon ovakvog tretmana.

Mlijeko za čišćenje s bademom

Sastojci:

- 3 žlice očišćenih badema
- 3 žlice bademovog mlijeka
- 1 žlica slatkog bademovog ulja
- 2 kapi eteričnog ulja od narančinog cvijeta

Bademe izmiksajte u blenderu kako bi dobile mekanu i kašastu smjesu. Dobivenu smjesu istresite u zdjelu i dodajte bademovo ulje. Postepeno ulijevajte bademovo mlijeko do gustoće kakvu inače ima mlijeko za čišćenje. Na kraju dodajte eterično ulje od narančinog cvijeta i prelijte smjesu u bočicu od 100 ml.

Dobiveni preparat nanesite prstima ili vaticom na kožu. Slatko bademovo ulje uklanja nečistoću s kože, bademovo mlijeko pojačava elastičnost na koži, sjeckani bademi njeguju i umiruju kožu, a ulje narančinog cvijeta osim svog izuzetnog mirisa ima i hidratantna svojstva.

Maska na bazi lješnjaka

Ova je maska savršena za cijelo tijelo i lice. Pogodna je za suhu kožu, ali ne i za masniji tip kože.

Sastojci:

- 2 žlice nasjeckanih lješnjaka
- 2 žlice bademovog brašna
- bademovo ulje po potrebi

Umiješajte u zdjeli dvije žlice nasjeckanih lješnjaka i dvije žlice bademovog brašna, zatim dodajte bademovo ulje da dobijete dovoljno mekano tijesto. Nemojte dodati previše ulja da smjesa ne bude prerijetka. Masku nanesite na tijelo, ostavite je 20 minuta, a potom isperite toplom vodom. Ovo je lagani piling koji zbog visokog sadržaja masnih kiselina i vitamina E hidratizira kožu lica i tijela.

Korišteni preparati u vašoj će kuhinji ostaviti prekrasan miris dok budete pravile same svoju prirodnu kozmetiku. Uživajte u ovim hranjivim dodacima i dajte svojoj koži kraljevski tretman!

Cosmopolitan.hr