Na jednostavan način razvedrite svoj pogled nakon napornog dana

šminkanje, kreme za zaštitu, hidratacija, olovka za oči, volumen, kako se našminkati
Naše oči su u fokusu našeg lica, tako da podbuhlost, tamni krugovi ili bore prouzročavaju da izgledamo starije i umornije. Starenje očiju ili umorni i beživotni izgled područja oko očiju je problem koja zaokuplja mnoge žene. Zato vam donosimo make-up savjete koji će vam pomoći da izgledate mlađe i svježije.

Oči mogu izgledati natečeno i umorno od alergija, nespavanja, previše provedenog vremena za računalom ili opuštanjem kože oko očiju prouzročenog starenjem ili genetikom. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ublažite ove simptome.

Vjerujemo da ste već primijetili kako je koža oko očiju prvo područje koje pokazuje znakove trošenja, a samim tim i prvo područje na kojem se počinju uočavati prvi znakovi starenja. To je zato što je koža na tom dijelu znatno osjetljivija nego na ostalim dijelovima lica. Ne možete zaustaviti starenje, ali ga možete usporiti pravilnom njegom i odgovarajućom šminkom.


Koristite kreme za zaštitu

Svi mi volimo sunčane dane, ali kombinacija UV zraka i škiljenja može razbiti kolagen, što dovodi do pojave sitnih borica oko očiju. Zaštitite vašu kožu tako što ćete investirati u proizvode koji su namijenjeni za njegu područja oko očiju. Svako jutro lagano utapkajte kremu za područje oko očiju, a zatim prije izlaska van nanesite kremu za zaštitu od sunca koja je namijenjena za nježnu kožu lica. Pravilna zaštita ovog područja je možda najvažniji korak u postizanju lijepog izgleda očiju.
Ne zaboravite na hidrataciju

Poznato je da kapci imaju manje uljnih žlijezda od kože na ostatku lica, zato su linije koje se stvaraju na ovom dijelu više primjetne. Osigurajte svojoj koži dovoljno hidratacije koristeći noćnu kremu koja sadrži hijalurinsku kiselinu, koja će osigurati dovoljno hidratacije danom području, ili probajte neku s kolagenom, kako biste potaknuli retinol koji će ispuniti sitne linije. Takođe, konzumirajte namirnice bogate vitaminom C koje će vam pomoći u borbi protiv slobodnih radikala koji prouzročavaju oštećenja kože.
Pravilna njega

Ono što je bitno jest i način na koji nanosite proizvode za njegu. Kada je u pitanju područje oko očiju, ono što nikako ne smijete raditi jest trljati ga. Kada nanosite kremu nikada nemojte trljati to područje, nego istu lagano utapkajte dok se ne upije. Tako ćete spriječiti iritaciju tog područja. Također, pazite na koje dijelove kapka nanosite kremu, kako biste izbjegli efekt natečenih očiju.
Koristite olovku za oči

Olovka za oči treba postati vaše glavno oružje u borbi protiv umornog izgleda očiju. Naoružajte se s dvije meke olovke za oči u zagasitim tonovima, kao što su tonovi bakra i kakaa. Potražite one koje su dovoljno meke za nanošenje na nježnu kožu očiju. Počevši odmah iznad trepavica, nježno, ali čvrsto, povucite liniju, ali s ravnom stranom olovke za oči, ne s vrhom, duž linije trepavica prema vanjskom uglu oka. Vratite se na sredinu i na isti način povucite liniju prema unutrašnjem uglu vašeg oka. Zatim, s četkicom za sjenčanje, koja se obično nalazi na drugoj strani olovke za oči, razmažite tu liniju u oba smjera kako biste dobili smokey izgled. Malo deblja linija olovkom za oči uz gornje trepavice uokviruje oči, te im daje mladalački izgled.

Za večernji look, nanesite tamniju olovku i u korijenu gornjih i donjih trepavica kako biste osigurali iluziju punijih linija. Potom nanesite svjetliju olovku za oči dužinom donjih trepavica i trepnite čvrsto tri do pet puta. Na taj način ćete ostvariti efekat suptilno našminkanih očiju, a bijela boja će osigurati vašim očima odmoran izgled i potreban sjaj.
Osigurajte volumen
Poznato je da s vremenom gubimo na volumenu trepavica i to može biti jedan od znakova starenja. Većina žena ignorira sićušne trepavice na donjem kapku i prioritet stavljaju na gornje trepavice. Ali dajući dodatni volumen donjim trepavicama trenutno ćete popraviti izgled vaših očiju. Ovih dana je to mnogo lakše ostvariti, zahvaljujući dizajnu novih maskara koje omogućavaju da ostvarite volumen kako na gornjim, tako i na donjim trepavicama. Za donje trepavice koristite manje četkice jer vam omogućuju da nanesete maskaru čak i na najsitnije trepavice.

glas-slavonije.hr