Mostarka vodi modni blog, a na Instagramu je prate 42 tisuće ljudi

moda, moda i ljepota, Mija Kozo
...za dijeljenje fotografija, prati pet ili deset tisuća ljudi, mnogi se pozitivno iznenade brojkom s obzirom na to da je broj takozvanih followera u svijetu glamura sve više znak prestiža i popularnosti.

Što onda reći ako znate da postoji djevojka iz Mostara koju prate čak 42 tisuće ljudi.

A radi se o modnoj blogerici i studentici, prelijepoj Miji Kozo koja je prava zvijezda popularne društvene mreže.

- Ponekad ni sama ne mogu vjerovati da sam postigla toliki uspjeh i pitam se kako je to uopće moguće. Ne smatram sebe jednom od najvećih zvijezda Instagrama u BiH. Po prirodi sam netko tko uvijek više veliča tuđi uspjeh nego vlastiti, ali sam iskreno jako zahvalna što imam svoju "vojsku" fantastičnih pratilaca koji mi svakodnevno stavljaju osmijeh na lice, govori za Večernji list Mia.

Primjerice, Dino Merlin, jedan od najvećih bh. umjetnika, čovjek koji je bio i na Billboardovoj ljestvici i koji je svojedobno sjajno predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu ima 13 tisuća manje pratilaca od Mije, točnije njih 29 tisuća.

Pitali smo je koja je tajna da je ljudi prate i zbog čega je, osim zbog ljepote, još popularna. - Odgovor je veoma jednostavan. To je inspiracija. Postavljam stvari kojima želim inspirirati one koji me prate. Na Instagramu morate biti jako kreativni, inovativni i pozitivni kako bi privukli ljude svojim objavama. To je ključna stvar koja me dovela do dosadašnjeg uspjeha, kaže za Večernjak.

Nju su prepoznali i brendovi iz svijeta mode i ljepote

. - Što se tiče suradnje, mogu kazati kako sam i više nego prezadovoljna. Nakon nekoliko mjeseci pisanja i uređivanja bloga, ostvarila sam suradnju s mnogobrojnim svjetskim brendovima. Većina tvrtki koje su mi slale svoje proizvode nisu toliko poznate na području Balkana i to je jedan od razloga zbog čega smo ostvarili suradnju, kaže Mia koja je u samo godinu dana sa svojim internetskim dnevnikom - blogom ostvarila uspjeh.

- Moji pratioci na Instagramu su mi najveća inspiracija za ovaj posao i zbog njih redovito objavljujem. Željela sam se povezati s njima više osobno, a blog je bio najbolji mogući način za to. Trudim se da ono što radim, radim najbolje što znam. Svoje slobodno vrijeme samo usmjerim radu na blogu, pisanju recenzija za proizvode koje jako volim.

Mogu reći da uvijek dobijem lijepe kritike od pratilaca mog "lifestyle" bloga, govori Mia koja je i uspješna studentica Fakulteta informacijskih znanosti.

- Jedna od najboljih odluka dosad u mom životu je upis na ovaj fakultet. Jako je perspektivan i nudi mnogo mogućnosti. Prezadovoljna sam i preporučila bih ga svakome koga zanimaju informacijske tehnologije općenito, ističe. Mijini životni uzori su njeni roditelji kojima je jako zahvalna na svemu što joj pružaju u životu.

Također, Mia je kazala i kako bi se zbog izbora fakulteta i trenutačnog posla željela okušati i negdje izvan svoje zemlje, a za kraj, ova prelijepa i uspješna mlada djevojka poručila je mladima:

- Uvijek budite svoji, to je najbolji način da uspijete u svemu. Držite se vlastitih principa i radite stvari koje vas ispunjavaju i čine sretnima.

Večernji list