'Morske' nijanse: Kako zadržati ljeto u kosi i kada zavlada sivilo

kosa, sunce, ljeto

Nakon uživanja u godišnjem odmoru, suncu, moru i kupanju, mnogim je ženama prva postaja frizerski salon kako bi svojoj kosi vratile sjaj i riješile je ispucalih vrhova.

Kada je u pitanju boja kose, nešto je posebno čarobno u nijansi koju dobijemo zahvaljujući kombinaciji ljetnih faktora, najviše sunca. Upravo tu boju najčešće želimo što duže zadržati kako bi nas podsjećala na ljetnu uživanciju.

Srećom, pametan odabir tehnike bojanja kose može vam pomoći da ljeto u kosi zadržite i kada sandale zamijene gležnjače.

Kad smo bili djeca svi smo se vraćali s mora s osunčanim pramenovima, a kao odrasli to nastojimo imitirati. Danas imamo puno tehnika da to zaista izgleda 'kao da smo došli s mora' ili 'zadržimo ljeto ukosi', rekla nam je i frizerkaNikolina Perković iz frizerskog studija Nikas.

TRI OMILJENE TEHNIKE

Izdvojila je tri tehnike -  omiljeni balayage, baylights pramenove i face frame za najprirodniji dodir.

Balayage nam daje blago stapanje s prirodnom kosom sve do jako posvijetljenih vrhova, babylights su jako tanki i sitni pramenovi koji svjetlucaju kroz prirodnu boju, a face frame su tanki i nježno posvijetljeni pramenovi samo uz okvir lica, objasnila je Nikolina i nastavila:

Svakoj kosi je za taj osunčani izgled dovoljno posvjetljivanje od tri tona, to je preporuka za brinete, a može biti svjetlije i četiri do pet tonova, to je preporuke za svjetlije kose.

Glavno pravilo je da se poštuje prirodni ton i posvjetljivanje treba tome prilagoditi kako bi dojam bio stvarno 'upravo sam dosla s plaže', zaključila je Nikolina.

BRINITE SE ZA KOSU

Jednom kada postignete željeni izgled, bitno je da nastavite njegovati svoju kosu koja neće biti jednako privlačna ako bude matirana i suha.

Cilj vam je, naime, imati kosu koja izgleda kao da je obasjana suncem, a da biste u tome bili uspješni priuštite joj kvalitetan šampon i regenerator, prilagođen vašem tipu kose, i povremeno ju nahranite maskom za kosu kako bi cijelo vrijeme blistala i pucala od zdravlja.

U nastavku pogledajte nekoliko frizura koje su idealan primjer ljeta u kosi na različitim nijansama:

https://www.instagram.com/p/B1bUssaHumA/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B1eCSSmnLnZ/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B1bycdtBZ_k/

https://www.instagram.com/p/B1dx6icnkG8/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B1bjyRxH33V/?utm_source=ig_embed