FOTO  Mlada, talentirana i poduzetna: LUCIJA VRCIĆ predstavlja novu kolekciju

LUCIJA VRCIĆ , moda, kolekcija
Lucija Vrcić je i polovica modnog dvojca raskošnog talenta gdje je zajedno s Majom Sabljić, prošle godine osvojila nagradu od 1000 eura kao pobjednica natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation".
Lucija svoju kreativnost ispoljava dizajniranjem zanimljivih modnih dodataka torbica ali i obuće i odjeće.
Na predstojećoj državnoj sedmici mode koja će se u Sarajevu održati od 02.04.-05.04. 2016 godine, u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, prikazat će svoju novu kolekciju odjeće i modnih dodataka. Orginalnost je definitivno ono što krasi ovu mladu BH dizajnericu. Zahvaljući njenim torbicama, uvijek ćete biti u centru pažnje, jer kreativnost, boje i izgled njenih kreacija zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kvalitet njenih proizvoda mogu potvrditi i mnogobrojne vlasnice torbica. Njene kreacije su namjenjene onim damama koje se žele osjećati drugačije i posebno, ali i za one koje žele pratiti modu.
Kolekcija za nadolazeću sezonu inspirirana je kao i do sada isključivo životinjskim svijetom. Ono što je novo jesu promjene u modelima. Stoga ćemo sada moći vidjeti torbice u obliku riba na malo drugačiji način nego do sada. Noviteti će biti nove torbice u obliku leptira, te twisted torbice, torbice koje će se moći nositi na dvije strane.
Osnovni materijal kojeg koristi pri izradi torbica je koža, u jednoj boji, aktualnim bojama sezone te dezeniranim kožama. Modeli su upotpunjeni zakovicama, te lancima i resicama. Kolekcija je predviđena za daily look.
Modna revija Lucije Vrcić je na programu 04.04. na novoj lokaciji Zemaljski Muzej Sarajevo, kada će se predstaviti modni dizajner Aida Vrabac Trnačević, koja se nalazi iza poznatog BH modnog brenda DeeDeeSparrow, performance i modna revija nove kolekcije renomiranog brenda Deichmann kao i treće natjecanje za mlade neafirmirane dizajnere „ Perwoll New Generation 2016".