Ljetni trendovi koje možete zadržati za jesen 2010.

moda i ljepota, moda, moda, moda i ljepota, moda i ljepota, žene, tajne, moda, ormar, ljepota, mitovi
Oni koji prate evoluciju modne umjetnosti znaju da se svake sezone neki trendovi nanovo oživljavaju. Neki dizajneri iz sezone u sezonu osmišljavaju nešto posve drugačije što se krojeva, materijala i uzoraka tiče, no nekim pak se dizajnerima određeni trend toliko sviđa da ga prenosi i u nekoliko narednih kolekcija. Za sve vas koje zanima koji će univerzalni komadi obuće i odjeće “preživjeti” tranziciju iz jedne sezone u drugu trebali bi ovamo obratiti pozornost. Ovaj kratki pregled će vam pomoći pripremiti se za nadolazeće mjesece. Ovo su neki od glavnih predmeta koji bi se trebali zadržati u vašem ormaru i za nadolazeću jesen.

Kratke hlače

Zvuči čudno? Kratke hlače kad je hladno? Ne ako ih iskombinirate sa zanimljivim tajicama, debljim čarapama ili najlonkama. Što se dizajnera tiče, potpuno je svejedno o kakvim se kratkim hlačama radi – dječačkim, ženstvenim, od trapera ili svilenkastih materijala, u kojoj god boji… Ništa vas ne može spriječiti da obučete svoj omiljeni “šorc”. Outfit upotpunite laganom vesticom ili sakoićem i naravno čizmicama – gležnjačama i spremni ste za bilo kakvo događanje.


                            
                                                           missselfridge.com


Čipka

Ovaj omiljeni materijal bio je jako popularan ovog ljeta, toliko da se ludilo za čipkom nastavlja i ove jeseni. I ovog puta čipka se nosi jednako na ekskluzivnim svečanijim odjevnim predmetima, kao i na onima za svakodnevno nošenje. Čipkasti topovi, haljinice ili suknje zajedno će s vama uploviti u jesen 2010, a kombinirat će se s raznim uzorcima i materijalima – ovisno o prilici za koju je namijenjeno. Kožna jakna i čizme s čipkastom haljinom stvorit će rokersku vibru, a cipele s visokom potpeticom i čipkasti top bit će savršeni za romantični dejt.


               
Forever 21                                                                              


Maksi haljina


Haljine koje se gotovo vuku po podu već su dva ljeta neiziostavni komadi odjeće. Za jesenski outfit nabacite još sakoić ili vesticu i spremni ste za bilo koj prigodu. Kratka jakna isto će dobro ići uz maksi haljinu, a što se cipela tiče možete obuti što god želite – od balerinki, cipela s potpeticom do čizmica. Look završite s velikom, velikom vrećastom torbom.


       
                                                                            net-a-porter.com


Peep-toe  cipele

Nema potrebe za pospremanjem ovih cipela koje otkrivaju vaše lijepo nalakirane noktiće. Radije ih premjestite na prednji dio police i nosite s potpunim samopouzdanjem. No pitate se kako ćete se zaštititi od hladnoće? Odgovor je  - jednostavno jer ih slobodno možete nositi na najlonke i debele čarape. Slobodno možete eksperimentirati s bojama. Peep-toe cipele nosite uz skinny traperice ili kratke suknje.


                   
type Z                                                               


Izvor: becomegorgeous.com, Elle.com
zena.hr