Koliko koži treba vremena da se oporavi nakon konzumacije alkohola?

alkoholizam

Što se tiče alkohola, dovoljno puta ste ga popili u životu, da su vam poznati suhoća, iritacija te općenito loš izgled kože sljedeći dan nakon konzumacije, a uvriježeno je mišljenje kako malo korektora može popraviti stvari.

Prividno možda i može, no Dr. Harold Lancer, koji je poznat i kao dermatolog slavne Kim Kardashian, otkriva kako će koža biti u oporavku puno duže od toga. "Oporavak kože nakon konzumacije alkohola traje od dva do četiri tjedna", otkrio je.

Ne smijemo ni zaboraviti doručak nakon mamurluka, koji se često sastoji od kruha, slanine, kobasica itd. On je također veliki neprijatelj vaše kože, a ide ruku pod ruku s konzumacijom alkohola.

Znači li to da ne smijete povremeno popiti ni čašu omiljenog vina? Naravno da ne, otkriva dr. Lancer. "To znači da ne bi smjeli popiti tri i više čaše", zaključuje.

"Slavni ljudi moraju naučiti kako kontrolirati svoju kožu, ako žele izgledati savršeno. Oni kontroliraju unos kofeina, mliječnih proizvoda i alkohola. Kada su na turneji ili setu filma, mogu zaboraviti na alkohol, a tada i više nego ikad moraju živjeti po preporukama nutricionista."

Iako mi ne živimo na velikim platnima i crvenim tepisima, ovaj ćemo podatak itekako imati ubuduće na pameti.

Izvor: index.hr