Kako njegovati kožu u zimskom periodu

šminkanje, spavanje, muškarac, zdrava i njegovana koža, suha koža, koža, crvenilo kože
Tijekom zimskog perioda trebamo posvetiti više pažnje našoj koži i usvojiti navike za njegu kože preko zime kako bi ona bila zdrava i lijepa.

Koža za vrijeme hladnijih mjeseci izložena je oštrim zimskim uvjetima, što za posljedicu može imati vrlo loš učinak na kožu. Koža čovjeka se sastoji od nekoliko slojeva i reagira kada joj zaprijete agresivni vanjski napad. Kako bi izbjegli prve znakove starenja vrlo je važno da našu kožu svakodnevno njegujemo. Dnevna njega kože počinje s dobrom higijenom. Vrlo je važno da čistite kožu, bilo da pada kiša, snijeg, pa čak i kad je sunčano.

Zbog česte izloženosti vlazi naša se koža suši, postaje crvena, hrapava i puno brže stari. Upravo zbog ovih razloga naša koža se nije u stanju sama obraniti od vanjskih agresivnih napada. Hidratacija kože je vrlo važna kada se radi o njezinoj regeneraciji. Ovo možete postići korištenjem preparata za njegu kože koji u sebi sadrže multivitamine i unošenjem 2 litre vode. Na ovaj način ćete iz kože eliminirati toksine i ojačati epiderm kože. Imajući ovo na umu trebate u svoju svakodnevnicu uvrstiti naviku konzumiranja puno vode kako bi vaša koža bila zdrava i lijepa.

Lijepa, zdrava i predivna koža se može postići samo pravilnom hidratacijom. Svi od nas žele imati kožu poput bebine, no jeste li znali da se bebina koža sastoji od 80% vode. Tijekom ovih hladnih dana naša koža vrlo lako može postati suha. Neki od simptoma suhe kože su pretjerana osjetljivost, pojava crvenila, pa čak i pojava iritacija po koži. Pomoć oko hidratacije kože u zimskom periodu su krema sa bogatom teksturom, koje su savršene za zimske mjesece jer njeguje i obogaćuje kožu. Nanošenjem maski na lice koje imaju svojstva hidratacije, hranjena i obnove lice dva puta tjedno ćemo popraviti teksturu kože i učiniti ju manje osjetljivom na vanjske agresivne faktore koji joj mogu nauditi.

Kao što smo i prije spomenuli, postoje određene kreme koje hidratiziraju kožu i pomažu joj stvarajući dodatan sloj zaštite kako ne bi došlo do pretjeranog gubitka vode.

Opće je poznato da krema za zaštitu od UV zračenja nije samo namijenjena za ljetne mjesece. Vrijeme u zimskim mjesecima se može mijenjati, no zimsko sunce i refleksija snijega mogu vam zadati prave probleme. Upravo zbog ovog razloga je vrlo važno da nabavite jaku kremu za zaštitu od sunca. Ovu kremu trebate imati sa sobom tijekom cijele godine.Još jedna neophodna stvar koju možete činiti preko zimskih mjeseci kako bi održali svoju kožu zdravom i lijepom jest uklanjanje mrtvih stanica. Ako redovito uklanjate sloj mrtvih stanica, a samim time olakšavate put hidratantnim kremama da se bolje absorbiraju, te da imaju bolji učinak. S druge strane, na umu trebate imati da prejaki preparati za njegu kože mogu jako oštetiti vašu kožu.

U slučaju pojave crvenila kože majčina dušica i lavanda se smatraju najboljim saveznicima zbog svojih umirujućih svojstava. Ovo su vrlo učinkoviti sastojci koji vam mogu pomoći u borbi sa ovim problemom tijekom zimskih mjeseci. Možete ih redovito nanositi na lice, osim u slučaju jako osjetljive kože.

Također nemojte zaboraviti za njegu vaših usana, jer su upravo one jedno od osjetljivih područja na vašem licu. Ako imate ispucane usne, nekoliko puta dnevno nanesite balzam za usne. Vrlo je važno da zaštitite i svoje ruke zbog toga što je koža na vašim rukama puno tanja, a rukavice ne mogu ponekad pružiti adekvatnu zaštitu.

Još jedna stvar koja je jako bitna za održavanje zdrave kože je prehrana. Dokle god je naša prehrana uravnotežena naša će koža biti zdrava i lijepa. Prehrana treba biti bogata mineralnima, vitaminima i drugim hranjivim tvarima.