Izgradite prepoznatljiv osobni stil u 8 jednostavnih koraka

haljine

Naravno, inspiracija jest bitna, ali samo kao temelj za izgradnju osobnog modnog identiteta kojim ćete se izdvojiti iz mase, a u tome će vam pomoći ovih osam jednostavnih koraka:

1. Morate biti svjesne svoje građe

Prvi korak u izgradnji osobnog stila je određivanje vašeg tipa tijela. A ovisno o tome jeste li građeni kao kruška, jabuka ili pješčani sat, birajte i odjeću koja najviše laska vašoj figuri.

2. Pronađite svoj stilski potpis

To može biti neki komad nakita, boja ili neki odjevni komad - odluka je na vama, a bitno je samo da se radi o nečemu što posebno volite nositi i uz što vas povezuju drugi, kao što su to za Annu Wintour sunčane naočale.

3. Opskrbite se basic komadima

Dobar stil temelji se na basic komadima. Zato se prije nego što počnete graditi svoj osobni stil obavezno opskrbite modnim klasicima poput sakoa, bijele košulje i crnih salonki.

4. Pronađite inspiraciju

Danas zaista nije teško pronaći modnu inspiraciju, posebno zahvaljujući Instagramu. Kada vidite neki outfit koji vam se sviđa, spremite fotku i tako stvorite svoju malu bazu za modnu inspiraciju.

5. Riješite se odjeće koju ne nosite

Svi u ormaru imate barem nekoliko komada koje nikada ne nosite i koji se ne uklapaju u vaš stil. Ovisno o njihovom stanju, poklonite ih ili ih bacite, ali svakako ih maknite što dalje od sebe i oslobodite prostor za komade koji će definirati vaš stil.

6. Boje

Svatko ima omiljenu bou u kojoj se uvijek osjeća i izgleda dobro, a upravo ta boja bi trebala dominirati i u vašoj garderobi.

7. Pronađite uzore

Sigurno vam se nečiji stil posebno sviđa, a to ne mora nužno biti neka slavna dama, nego može biti i vaša mama ili netko drugi koga znate. Bitno je samo da svoje modne uzore imate na umu uvijek kada ste u šopingu kako ne biste impulzivno kupile nešto što se ne uklapa u stil kojem težite.

8. Organizirajte se

Baš kao u drugim aspektima života i u modi je najbitnija dobra organizacija. Modni stručnjaci kažu da je idealno da u ormaru imate oko 50 odjevnih komada, a da sve više od toga samo stvara nered i potencijalno narušava vaš stil.

Izvor: index.hr