Dlakavost ide u zaborav

Uklanjanje dlačica, Brijajanje, Vosak, Šećerna pasta, Elektroliza, laser, depilacija, kozmetički salon, žene, osobna higijena, brijanje, depilacija, domaća pjena, bikini zona, žene, intimna frizura, depilacija, domaća pasta, noge, žene, brijanje, stvari, žene, piling, losion, depilacija, žene, stvari, stidne dlačice, intima, depilacija, bikini zona, britvica , koliko često mijenjati, lasersko  uklanjanje dlaka, ljeto, depilacija, Vosak
Kako djeluju pojedine metode uklanjanja dlačica.

Uklanjanje dlačica, ne samo da podaruje ljepši izgled, već je od iznimne važnosti i za higijenu.Danas su ženama dostupne brojne metode uklanjanja dlačica, što kod kuće, što u kozmetičkim salonima.

No kako točno djeluje pojedina metoda:

Britvica

Brijajanje je najpopularnija i najjednostavnija metoda otklanjanja dlačica. Za brijanje nije potrebno puno vremena, a rezultat je trenutačan. Osim što je brijanje vrlo brza tehnika, također je i vrlo jeftina, no jedina mana je ta što dlačice nakon brijanja brzo rastu, a i postaje oštre i tvrde. Kako biste što više ublažili brijanje, I kako bi narasle dlačice bile mekše, prije samog brijanja trebali biste omekšati dlačice tako toplom vodom i malo pjene. Potezi britvicom trebali bi biti što nježniji u smjeru rasta dlačica. Također pobrinite se i da britvica ima ugrađenu trakicu s ublažavajućim sredstvom (najčešće aloe verom). Nakon brijanja pobrinite se da dobro navlažite kožu bogatom kremom, losionom ili maslacem za tijelo.

Kreme za uklanjanje dlačica

Kreme za uklanjanje dlačica djeluju na principu da doslovno unište dlaku (ali ne i korijen). Koža će nakon toga biti bez dlačica, glatka i mekana, no ipak postoji određeni rizik. Prije nego nanesete kremu na cijelo područje na kojem želite odstraniti dlačice, svakako na manjoj površini kože prvo isporbajte kako krema djeluje na vašu kožu. Pažljivo slijedite upute uz proizvod, jer takve kreme zbog svojih sastojaka mogu oštetiti vašu kožu ako ih predugo ostavite da djeluju.

Vosak

Iako je ova metoda vrlo bolna, odlična je za uklanjanje dlačica ispod pazuha, s nogu i bikini područja. Nakon što dlačice uklonite voskom, one će rasti sporije, čak i do dva mjeseca, a kako su ovom metodom dlačica ukolnjene iz korjena, bit će i mekše. Ipak, za najbolje rezultate, potrebno je dlačice uklanjati voskom kroz duži period. Jedini problem kod ove metode je taj što dlačice moraju biti nešto duže kako bi se mogla izvesti, te je potrebno biti dlakav, odnosno čekati da dlačice dovoljno narastu, do sljedećeg puta.

Šećerna pasta

Ova metoda slična je onoj s voskom, no iako se može izvesti i kod kuće, sigurnije je i pametnije izvesti je u kozmetičkom salonu. Zagrijana šećerna pasta nanosi se područje s kojeg se žele ukloniti dlačice, ali se dlačice, za razliku od metode s voskom, odstranjuju u smjeru rasta. Ova metoda također ima dugotrajan učinak, jer odstranjuje dlačicu iz korijena, pa traje i od šest do osam tjedana. Novonarasle dlačice također su mekane.

Elektroliza

Ova metoda izvodi se u kozmetičkim salonima, uglavnom je dosta skupa, no učinak je dugotrajan, a može biti i stalan. Za najbolje rezultate, potrebno je nekoliko tretmana pri kojima vrlo tanka igla provodi vrlo slabu električnu struju u folikulu dlačice. Nakon tretmana moguća su oteknuća, crvenilo pa i manji prolazni ožiljci, no sve to nestaje kroz nekoliko dana.

Laser

Još jedna , također skupa, metoda iz kozmetičkih salona. Na područje s kojeg se žele odstraniti dlačice, nanosi se losion koji omogućuje folikuli dlačice da primi energiju lasera koji ju otklanja. Ova metoda najbolja je za ljude koji imaju guste dlake, no za najbolje rezultate, također je potrebno nekoliko tretmana.

Izvor: female.hr