Chanel kolekcija naočala za proljeće/ljeto 2010

„Što je ženstvenija, to je žena jača.“ – ovim je jednostavnim riječima Gabrielle Chanel dala moć ženama. Njezine kreacije bile su njihove najveće vrijednosti: dvobojne cipele, odijela od tweeda, vrpce kojima je Coco Chanel ukrašavala svoju kosu, a koje danas Karl Lagerfeld stavlja na ovratnike bijelih majica...

Više od potpisa, ovi su elementi Chanelovog stila postali ikone istinskog luksuza. Oni su također inspiracija i za Chanelove nove kolekcije sunčanih i optičkih naočala, mekanih, zaobljenih linija, udobne i lagane za nošenje. Ovi ključni modni dodaci za ženstvenost sa samopouzdanjem, dobili su pratnju u obliku dodatnog simbola iz svijeta ove modne kuće – ogledala, objekta ljepote kao i stilskog ukrasa, dajući život ovoj kolekciji.







Dvije boje

Godine 1957. Gabrielle Chanel je dizajnirala svoje poznate dvobojne cipele. Od tog je trenutka kombinacija bež/crno, uvedena u kolekcije odjeće i modne dodatke, postala najpoznatiji znak raspoznavanja. Ove su dvije boje i dalje simboli kuće Chanel, što je dovelo i do kreacije novih parova boja, ponajviše u tweed odijelima s kontrastnim bojama konca.

Dok je u posljednjoj kolekciji lajtmotiv bio til čiji su valovi ubačeni u acetat od kojih su napravljene naočale, Chanel je za ovu sezonu odlučio odati homage tweedu. Karakteristično tkanje ove rafinirane vunene tkanine je stoga „uhvaćeno“ u ekskluzivnim pločicama od celuloze, efekt za koji je trebalo 18 mjeseci dizajniranja i razvitka. Također, svaki par naočala ima i specifični Chanelov potpis „dvije boje“: bež/crna, kornjačevina/bež, crna/siva, crna/bijela i mat crna/crni tweed.





Ribbon

Coco Chanel je obožavala vrpce, pretvarajući ih u modne dodatke za kosu, obične trake za kosu ili ukrašavajući ih perlama. Karl Lagerfeld izrađuje svoje vlastite, od svile, baršuna ili tila te metala i kristala. Ova nit, čista i eterična, koja prolazi preko „Ribbon“ modela naočala, zaokružuje okvire i dekorira leće kao metalne „obrve“. Poput zmije se uvija duž sunčanih i optičkih naočala, vežući se u malu mašnu na ručkicama. Mješavina su vintagea, romanticizma i rock ženstvenosti. „Ribbon“ modeli naočala dostupni su s metalnim ili srebrnim okvirima s crnim, ružičastim ili plavim lećama te crnim, sivo-bež, tamnoljubičastim ili okvirima od prozirne kornjačevine s ljubičastim lećama ili lećama boje meda.





Ogledalo


Osnovni modni dodatak u carstvu mode i ljepote – ogledalo, element je koji ide ruku pod ruku s filozofijom Gabrielle Chanel. „Mirror“ modeli naočala crpe inspiraciju iz suptilne igre odsjaja te malim ogledalima ukrašavaju udobne okvire sunčanih naočala širokih leća. Ogledala rezana laserom smještena su u ravnim linijama na ručkicama naočala te daju odbljesak svjetla na crnim i  plavim okvirima i okvirima boje višnje.

Nova kolekcija Chanel naočala može se kupiti u svim boljim optikama.