5 novih pravila pranja kose

1. Od tipa kose zavisi koliko često treba da je perete "Ako imate tanku dlaku morate da perete kosu svaki ili svaki drugi dan, dok djevojke sa gustom kosom mogu sebi da priušte da je peru dva puta nedeljno. Ukoliko imate tanju dlaku umjesto šamponom svaki drugi put perite kosu sa balsamom kako biste spriječile da se prirodno masti", objasnila je Jasmina Ana Galaska, frizerka poznatih dama u Holivudu.

2. Perite kosu mlakom vodom Temperatura vode je jako bitna. Vjerovatno perete kosu toplom ili vrelom vodom koja zapravo nikako nije dobra za kožu glave. Mlaka voda će lijepo isprati sapunicu i neće iritirati već osetljivo područje kože glave.

3. Količina šampona je jako bitna Osim što ćete uštediti novac, sačuvaćete i prirodni sjaj vaše kose. Drage dame da biste oprale kosu dovoljno vam je da nanesete samo malo šampona na glavu. To što vam je cijela glava u pjeni ne znači da ste je dobro oprale. Obavezno je dobro isperite jer čestice šampona mogu izazvati perutanje ili alergiju.

4. Mijenjajte šampone "Barem jednom mjesečno isprobajte neki novi šampon

5. Umjesto balsama koristite masku za kosu Maske za kosu sadrže više hranljivih sastojaka i posebno gode farbanoj kosi, tako da slobodno ponekad zamijenite svoj regenerator nekom od hranljivih maski za vaš tip kose.

nezavisne.com