4 načina da izravnate kosu prirodnim putem

Mlijeko od kokosa i limunov sok

Izrendajte kokos te ga pomiješajte sa vodom i dobivenu smjesu procijedite kako biste odvojili kokosovo mlijeko. Dodajte malo limunovog soka te mješavinu ostavite da se ohladi četiri do pet sati, sve dok na površini ne primijetite pjenušav sloj. Skinite pjenu te je ravnomjerno nanesite na kosu. Natopite ručnik vrućom vodom te njime prekrijte kosu. Držite na glavi oko sat vremena. Nakon toga našamponirajte i isperite kosu. Ponavljanje ovog procesa ne samo da će vam izravnati kosu već će vam pomoći i da se riješite peruti te će vaša kosa dobiti predivan sjaj.

Mlijeko

Pomiješajte jednaku količinu mlijeka i vode te mješavinu uspite u bocu sa raspršivačem. Pošpricajte kosu mješavinom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nježno počešljajte kosu češljom sa širokim zupcima, jer će na taj način smjesa ravnomjerno biti raširena preko vaših uvojaka. Nakon toga našamponirajte i operite kosu te češljajte kao i obično.

Toplo ulje za kosu

Nanošenje toplog ulja na kosu jedan je od najjednostavnijih načina da izravnate kosu na prirodan način. Tretman toplim uljem obogatit će vašu kosu proteinima i vitaminima koji su veoma važni za zdravlje kose. Ulje ne samo da regenerira kosu već je i jača, dajući joj sjajan izgled. Ugrijte bilo koju vrstu ulja za kosu te ga nježno utrljajte na glavu i kosu te masirajte dvadeset minuta. Počešljajte kosu i prekrijte je vrelim ručnikom te ostavite da odstoji pola sata.

Mlijeko i med

Dodajte par kapi meda u čašu mlijeka. Mješavinu nanesite na kosu i ostavite da odstoji dva sata. Nakon toga našamponirajte i isperite kosu. Ponavljanje ovog procesa dva mjeseca će izravnati kosu i dati joj svilenkasti izgled i zdrav sjaj.

Autor: minimagazin.info