3 ključna savjeta protiv podočnjaka koja morate znati

podočnjaci, Tamni kolobari, Nasljeđe, znak upozorenja, Provjeri bubrege i jetru, podočnjaci, ishrana, kreme, sunčane naočale, ljepota, lice, savjeti, podočnjaci, načini, podočnjaci

1. Promijenite prehrambene navike

Ako su vam oči često natečene ili imate osjećaj kao da se koža oko njih pretvorila u 'jastučiće' obratite pažnju što jedete i pijete. Slane namirnice i alkohol naime djeluju na zadržavanje vode u organizmu i natečenost. Njihovim izbjegavanjem vrlo brzo će se smanjiti 'vrećice' ispod očiju i otečenost cijelog područja. Uz to, izbjegavanjem slane hrane i alkohola na duže staze sasvim sigurno će se stesati i vaša linija, pa je to još jedan dobar razlog da u prehranu uvedemo više voća i povrća i obavezno, puno zdrave tekućine!

2. Ne trljajte oči!

Možda niste znali ali trenje koje nastaje pri trljanju očiju može uzrokovati nastanak tamnih mrlja, odnosno pigmentaciju kože oko očiju! Osim toga, na taj način koža postaje i crvena pa osim što izgleda kao da ste netom plakali, nimalo pohvalno neće djelovati ni vaš pogled u ogledalo. Vrijeme je da se konačno riješite ove loše navike.

3. Spavajte - na jastuku

Ako spavate na ravnom, bez potpora jastuka, velika je mogućnost da se višak vode u organizmu nakuplja i u području očiju te da se probudit epodbuli. Poduprite se jastukom (ili s dva) kako bi cirkulacija bolje radila i smanjila otečenost oko očiju.

Izvor: cosmopolitan.hr