13 savjeta za potpunu zimsku njegu

moda i ljepota, višenamjenski balzam, Savjet, Hidratacija usana, make-up, rumenilo, Njega kose, Zdravi nokti, Čarobno ulje, dermatolozi, zdrava koža, prehrana, beta-karoten, elastin, pušenje, vitamine A, Sunce i vjetar, Loša kozmetika, stres, detoksikacija, zdravlje, što treba znati, za njegu kože lica, omega 3, omega-6, orašasti plodovi, hidratantne kreme, hranjive maske, nos, velična, oblik nosa, karakter osobe., izgled, ljepota, ljepota kože, sex i ljepota, moda i ljepota, ljepota, žena, muškarac, hercegovke, bosanke, žene, žena, starost, mladost, vrućina, izgledati savršeno, zdravlje, zima, ljepota, mitovi, ulje, eterična ulja, bergamot, odbacivanje, beuty navika
Svako godišnje doba zahtijeva drugačiji pristup njezi tijela, pa tako i zima ima svoja pravila koja pomažu da naša koža, kosa i make-up ostanu postojani usprkos hladnoći, kiši, i vjetru...

Savjet 1: Zaštitite svoju kožu

Dermatolozi zimi preporučuju nanošenje dvostrukog sloja kreme - prvo nanesite laganiju kremu, potom hranjivu kako bi i jedna i druga mogle dubinski prodrijeti u kožu. Najbolje su one obogaćene eteričnim uljima i sastojcima poput maslaca za dubinsku njegu. Također dermatolozi savjetuju upotrebu seruma, jer oni imaju koncentriraniju formulu, ali i manje molekule, pa brže prodiru u kožu i obnavljaju suhi površinski sloj.

Savjet 2: Hidratacija, hidratacija, hidratacija...

Ako želite provjeriti koliko je hidratantan vaš losion ili krema za tijelo, poslužite se slijedećim trikom: stavite prst u kremu i izvadite ga - puno je bolje ako je krema kompaktna nego da se cijedi s prsta. Možete isprobati kreme s mješavinom esencijalnih ulja koji su vrlo lagani, brzo se upijaju i čine kožu nježnu na dodir. Također možete isprobati losione za tijelo s lavandom i geranijem uz odličan miris umiruju i relaksiraju kožu te istodobno potiču dobro raspoloženje.

Savjet 3: Čarobno ulje

Iako nepoznato kod nas, ulje inka oraha u svijetu ima brojne obožavateljice. Ulje potječe iz peruanske Amazone, a među domorocima poznato je već stoljećima zbog svojeg ljekovitog djelovanja. Sadrži 48% Omega-3 i oko 36% Omega-6 masnih kiselina te vitamine A i E. U kozmetici se koristi za njegu suhe, beživotne i dehidrirane kože te kože slone alergijama i dermatitisu.

Savjet 4: UVA zaštita kože

Ako mislite da sunce za vrijeme zimskih mjeseci nije štetno, varate se. UVA zračenja su jednako štetna i zimi jer iako je oblačno prodiru kroz oblake i utječu na ubrzano starenje kože. Stoga ne izlazite van bez kreme sa zaštitnim faktorom niti zimi. Dermatolozi savjetuju kako je zimi najbolje upotrebljavati mutivitaminske kreme za njegu lica s antioksidantnim vitaminima A, C i E koji i hrane kožu i čine ju blistavijom, a i sadrže zaštitni faktor. Najmanji zaštitni faktor trebao bi biti 15.

Savjet 5: Preplanulost ili siva koža

Zimsko sivilo kože često zna oneraspoložiti zato ga je najbolje "razbiti" nježnim brončanim tenom. Naravno zaboravite preplanulost kao da ste upravo stigli s nekog egzotičnog ljetovanja jer ona izgleda prenapadno i čini vas starijima. Radije odaberite lagane iluminatore, gel-kreme ili losione koji sadrže sjajne pigmente s učinkom potamnjivanja kože. Oni uz blagu preplanulosti i sjaj dodatno hidratiziraju kožu, a ne ostavljaju mrlje poput većine krema za samotamnjenje. Naravno ako planirate nositi otvorenu haljinu slobodno bronzerom istaknite zone poput dekoltea ili ramena i ruku.

Savjet 6: Limit 15 minuta

Kada su vani niske temperature većina nas žudi za dugom i toplom, ako ne i vrućom kupkom. Međutim stručnjaci ističu kako je maksimalno vrijeme koje smijemo provesti kupajući ili tuširajući se 15 minuta! Nakon tog vremena koža gubi sposobnost zadržavanja vlage te se počinje brže isušivati. Kako biste to spriječili najbolje je prije ulaska u kadu ili pod tuš u tijelo utrljati hranjivo ulje, a na kraju rituala kupanja istuširajte se hladnom vodom kako biste potaknuli cirkulaciju.

Savjet 7: Uvijek nosite višenamjenski balzam

Višenamjenski proizvodi za njegu uvijek moraju biti pri ruci. U torbi uvijek imajte višenamjenski balzam koji sadrži prirodna ulja, s takvim balzamom možete njegovati usne, nokte, lice, suhu kožu tijela, grube i ispucale pete te lakše opekline. OH, TI SVEMOGUĆI VAZELINU!

Savjet 8: Hidratacija usana

Većina žena upotrebljava jedan proizvod za hidrataciju usana, a drugi za bojenje usana - to je zato što postoji predrasuda da ruževi isušuju usne. Isprobajte matirajuće ruževe na bazi vode jer održavaju vlagu tijekom cijelog dana te ih većina sadrži hranjive balzame sa sastojcima poput karite ili mango maslaca. STOP ISPUCALIM USNAMA!

Savjet 9: Vodootporni make-up

Vodootporni make-up vizažisti najčešće spominju u ljetnim mjesecima. Međutim tijekom kišnih dana takav je make-up idealan ukoliko želite cijeli dan izgledati besprijekorno.

Savjet 10: Rumenilo - najbolji prijatelj

Zbog nedostatka svjetla tijekom zimskih mjeseci koža često izgleda sivo, umorno i starije. Rumenilo nas pomlađuje pa on zimi postaje naš najbolji prijatelj. Međutim ključ je u pravom odabiru boje, a to ćete najbolje odrediti ako se uštipnete za obraze i prema toj boji odaberite nijansu rumenila. Vizažisti preporučuju kremasta ili gel-rumenila jer najprirodnije izgledaju na koži, međutim kod takvih rumenila morate paziti na nanošenje - nanesite ih jagodicama prstiju na sredinu obraza i onda razmažite prema ušima.

Savjet 11: Njega kose

Glavni uzroci zbog kojih kosa zimi gubi elastičnost, lepršavost i sjaj su vjetar i prevelika vlaga. Stručnjaci smatraju kako je najbolje u zimskim mjesecima okrenuti ritual pranje kose "naopako" - prvo stavite regenerator, on će kosi pružiti hidrataciju, a potom kosu operite šamponom - taj će je redoslijed održati kosu sjajnom i elastičnom.

Savjet 12: Kapa kosu čuva

Za vjetrovita i hladna vremena kosu je potrebno zaštititi kapom. To je odlično rješenje ako želite da vaša kosa bude neelektrizirana. Međutim kada skinete kapu javlja se problem slijepljene kose, to ćete riješiti tako što ćete se prije stavljanja kape počešljati u suprotnom smjeru od uobičajene, pa kad skinete kapu, prebacite na "staru" stranu - tako će kosa izgledati bujnija.

Savjet 13: Zdravi nokti
Nokti brže apsorbiraju vodu nego koža, ali je isto tako puno brže i gube. Nokti su jako osjetljivi na niske temperature, pa brzo dehidriraju i postanu skloniji pigmentacijskim mrljama. Kako biste to spriječili upotrebljavajte 2u1 kreme za regeneraciju ruku i noktiju. Takve kreme sadrže kombinaciju hranjivih sastojaka koji jačaju strukturu noktiju te štite osjetljivu kožu ruku i kožice oko noktiju. Također je dobro povremeno ih namazati lakom za brži rast ili protiv lomljenja noktiju ili si priuštiti tretman s limunom za jačanje noktiju. Kožicu oko noktiju koja je sklona pucanju najbolje je njegovati gelom s aloe verom ili zelenim čajem..

Izvor: female.hr