Zrakoplovni režim rada mobitela krije korisne mogućnosti

Zrakoplovni režim rada mobitela krije korisne mogućnosti
Kad je aktiviran, uređaj potupno prestaje komunicirati radijskim frekvencijama koje potencijalno mogu ometati rad zrakoplova. No, može poslužiti i van toga

Ako je tko ikad smjestio mobitel pored zvučničkog sustava i počeo primati poziv ili poruku - mogao je čuti neugodnu interferenciju. Takvo što nije moguće ako se uređaj nalazi u posebnom režimu rada koji se zove različito na različitim uređajima (Flight Mode, Airplane Mode i sl.).

Bluetooth i Wi-Fi ne moraju biti blokirani

S vremenom i novim istraživanjima, pokazalo se kako mobiteli zapravo teško mogu utjecati na rad zrakoplova koju god frekvenciju koristili u svom radu. Iako omča nije potpuno popustila, omogućeno je korištenje Wi-Fija ili Bluetooth veze. Njih je moguće zasebno aktivirati sve i da se uređaj nalazi u Flight Modu.

Pritom će veza s tornjevima za mobilni signal na tlu i dalje biti ugašena. Naravno, uvijek se valja pridržavati pravila koje diktiraju različite zrakoplovne tvrtke.

Druge svrhe Airplane Moda

Ovaj režim rada mobitela i mobilnih uređaja općenito nije zgodan tek za letove, već i druge stvari. Kada god se želi koncentrirati na nešto, sve i da je na uređaju ugašen zvuk - opet oči mogu odlutati prema zaslonu s brdom obavijesti.

Tko želi potpuni mir, najjednostavnije je aktivirati Flight Mode i uživati u tišini. Ovo je posebno zgodno i za sastanke gdje se ne želi ometati druge - ili sebe u prezentaciji.

Naravno, kako ovaj režim rad gasi brojne potrošače baterije (Wi-Fi, mobilne mreže, Bluetooth), pod njim će se osigurati i mnogo duži rad uređaja, piše Digital Trends.