Windows 10 Mobile Build 10136

Nokia 1520, Izdržljiva baterija, Vrhunske komponente, 6-inčni ekran, kamera 20 MP, Windows 10 Mobile Build, Lumia 640

Microsoft je objavio da je njegov novi Windows 10 Mobile Build 10136 dostupan za preuzimanje korisnicima uključenim u Windows Insider Fast Ring program.

Novi Build dolazi s poboljšanjima u osobnoj asistentici Cortani, koja između ostaloga sada dolazi i s "dark" temom, kao i s opcijama za praćenje letova i pošiljaka.

Poboljšanja dolaze u fotografijama, kao i u kameri, pa ćete sada jednostavno vidjeti slike koje ste snimili u određenom mjesecu, a dvostrukim tapkanjem ćete ih zumirati.

Lumia 640, 640XL, 930, Icon, i 1520 dolaze sa novom Lumia Camera Betom, aplikacijom za koju Microsoft kaže da bi vam trebala biti osnovna (defaultna) aplikacija kamere, koja donosi dodatne značajke temeljene na vašem hardveru.

Pored toga, Windows 10 Mobile 10136 dolazi s poboljšanjima za korištenje jednom rukom, koja će najviše koristiti na uređajima s ekranima od 5 ili više inča, poput Lumije 1520.

Microsoft je također dodao i značajku inspiriranu iPhoneom 6 Plus, pa kada pritisnete i držite Start gumb na telefonu, ekran automatski kliže prema dolje, omogućujući vam da svojim prstom dosegnete ikone na vrhu ekrana. Kako biste se vratili na osnovni ekran, dovoljno je kliknuti na prazan dio zaslona ili pritisnuti ponovno Start ekran.

Za razliku od prošlih buildova, Windows 10 Mobile 10136 se ne instalira na isti način, pa ćete se trebati vratiti na Windows Phone 8.1 pomoću Windows Phone Recovery Tool alata, instalirati Insider aplikaciju, prijaviti se u Fast Ring i tek potom instalirati Build 10136.

Microsoft spominje još jednu važnu stvar o kojoj biste trebali voditi računa, a to je da će na kraju nadogradnje Lock ekran biti zaključan bez datuma i vremena do 10 minuta, pa preporuča da se ne živcirate, već da malo pričekate dok se ne pojave datum i vrijeme, nakon čega ćete moći otključati uređaj.

Osim ovoga, Microsoft upozorava na još nekoliko bugova, uključujući probleme s instalacijom jezičnih paketa, mogućnost da vam Skype ne radi nakon nadogradnje, kao i da se polje za upisivanje PIN-a ne prikazuje, pa ćete morati pritisnuti hitan poziv i potom se vratiti natrag da biste ga vidjeli. I na kraju kažu da neke pločice mogu biti duplicirane.

Ako vas sve ovo ne muči previše, te želite čim prije vidjeti što donosi novi Build, "preflashajte" telefon nazad na Windows 8.1 i instalirajte 10136, pa nam javite svoje impresije.

Izvor: Windows Blog