WhatsApp uvodi promjene koje bi mogle oduševiti korisnike

WhatsApp, Windows, mobilni uređaj , mobiteli, WhatsApp, WhatsApp, mobiteli, lažne poruke, WhatsApp, koronavirus
Ilustracija

Iz verzije u verziju, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, WhatsApp, donosi svojim korisnicima nove mogućnosti. Neke od njih odmah uđu u upotrebu i korisnici se pitaju kako su uopće do sad koristili aplikaciju bez njih. Druge pak prođu gotovo nezamijećeno.

No, posljednje ažuriranje donosi nekoliko veoma zanimljivih i korisnih mogućnosti koje će, vjerujemo, odmah biti prihvaćene.

Postavite podsjetnike

Tako će 1,5 milijarda ljudi koji diljem svijeta svakog mjeseca koriste WhatsApp sad moći postaviti podsjetnike u samoj aplikaciji, prenosi Zimo.co.

Istina, za to će im biti potrebnajoš jedna aplikacija, Any.do, s kojom je WhatsApp dogovorio partnerstvo. Ali, nakon što pruzmu i instaliraju Any.do te ju povežu s WhatsAppom, korisnici će moći postaviti podsjetnike jednostavnim rečenicama poput "podsjetime da kupim kruh na povratku kući" i definiranjem vremena kad se podsjetnik treba aktivirati.

Jedini problem je što će korisnici, za korištenje ove mogućnosti, morati aktivirati premium račun s mjesečnom pretplatom.

Poziv na čekanju

Za one koji koriste WhatsApp za pozive, sljedeća bi opcija mogla biti veoma zanimljiva. Svima nam se dogodilo da tijekom poziva dobijemo signal kako nas netko drugi zove u tom istom trenutku. Tijekom običnog poziva putem mobilne mreže, operater bi nam zvukom signalizirao da nas netko drugi treba.

S WhatsAppom to nije bio slučaj. Tamo bi nakon završenog poziva samo dobili obavijest o propuštenom pozivu. Sad je to promijenjeno. Tako će i WhatsApp signalizirati ako imate drugi poziv i to kroz obavijest koja će se pojaviti na vrhu zaslona. Korisnik potom može odabrati želi li odbiti drugi poziv ili završiti trenutno aktivni poziv i preuzeti novi.

Pozivnice samo od odabranih

Do sad su korisnike u WhatsApp grupe mogli dodavati svi - bili oni njihov kontakt ili ne. Bilo je dovoljno znati broj telefona koji koristi WhatsApp, a korisnik koji je dodan mogao je prihvatiti ili odbiti to dodavanje.

S novom verzijom WhatsAppa to će se promijeniti. Korisnici će moći sami odrediti tko ih može dodati u WhatsApp grupu. Mogu ostaviti opciju "svi", odabrati "moji kontakti" ili pak blokirati neke od kontakata za koje ne žele da ih dodaju u grupe, prenosi Zimo.co.

Svi ostali prvo će morati poslati pozivnicu za priključenje grupi, koju korisnik može i ne moram prihvatiti.

Želite li aktivirati ovu mogućnost, posjetite postavke u WhatsApp aplikaciji, odaberite "Račun/Account", potom "Privatnost/Privacy" i "Grupe/Groups".