WhatsApp od sada podržava TouchID i FaceID zaključavanje

WhatsApp od sada podržava TouchID i FaceID zaključavanje

Svi vlasnici iPhonea koji se dopisuju putem WhatsAppa od sada mogu svoje chatove na njoj zaštititi Face ID i Touch ID tehnologijom, ovisno o modelu iPhonea koji koriste.

Prije svega potrebno je ažurirati aplikaciju na najnoviju verziju i potom u njezinim postavkama privatnosti (Settings/Account/Privacy) uključiti mogućnost nazvanu Screen Lock.

Time će pokretanje WhatsAppa od korisnika zahtijevati da prst prisloni na Home tipku (kod uređaja do iPhonea 8), ili pak da prednjoj kameri "pokaže" lice (na iPhoneima serija X, XR i XS), piše Bug.hr.

Kako ova sigurnosna opcija ne bi pretjerano usporavala svakodnevno korištenje, moguće je podesiti da se WhatsApp iza biometrijske zaštite zaključa jednu, 15 ili 60 minuta nakon posljednjeg otključavanja.

Ono što pritom neće biti zaštićeno su notifikacije, pa je za potpunu zaštitu od neželjenih pogleda potrebno podesiti i da se one ne prikazuju na zaslonu dok je iPhone zaključan.

Isto tako, ako se poruke prikazuju na početnom zaslonu na njih će biti moguće odgovoriti bez korištenja Face ID ili Touch ID identifikacije, te će biti moguće prihvatiti dolazne pozive, piše Bug.hr.