U EU: 5G mreža do 2020. godine

pozivi, bivša cura, poruke, oprez, sms poruke, pozivi, hercegovački vicevi, mobitel, slova, frizerka, sms, sms poruke, čitanje, android, Android 4.2 operativni sustav, na Android platformi, mobiteli, Izdržljiva baterija, baterija, zavođenje, poruke, mobitel, prazna baterija, baterije, potrošnja baterije, Izdržljiva baterija, baterija, sms, sms poruke, ljubavne poruke, čestitka, Uskrsna čestitka, sms, SMS poruka, studentica, baterija, Izdržljiva baterija, otkriće, wi fi, potrošnja baterije, baterija, prazna baterija, 5G, 5G mreža, uvođenja 700 MHz radijskih frekvencija, mobilni telefon, pametni telefoni, android, virus, mladi, život s roditeljima , roditelji
Nakon što je Slovačka preuzela rotirajuće predsjedanje Vijećem EU, jedan od prioriteta bio im je postići politički sporazum s Europskim parlamentom o korištenju 700 MHz spektra za bežični širokopojasni Internet, a koji će omogućiti uvođenje 5G mreža do 2020. godine. To im je ovih dana i uspjelo.

Pregovarači iz Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije, postigli su politički dogovor oko koordiniranog uvođenja 700 MHz radijskih frekvencija za bežični širokopojasni pristup internetu do 2020. godine i donijeli odluku o ratificiranju sporazuma od strane država članica. U srijedu navečer, sporazum će morati biti službeno potvrđen od strane zemalja članica i zastupnika prije nego što postane zakon.

Sporazum predviđa da frekvencijsko područje od 470 - 694 MHz ostane na raspolaganju za vitalne javne funkcije i audiovizualne usluge, dok od 694-790 MHz bude rezerviran za mobilne usluge u cijeloj EU. Države članice će morati prihvatiti i učiniti javnim svoje nacionalne planove za mrežne pokrivenosti, te za oslobađanje ovog spektra do 30. lipnja 2017.

Također, države članice mogu odgoditi dodjelu spektra do dvije godine ako imaju opravdanih razloga, kao što su neriješena koordinacijska pitanja sa susjednim državama koje nisu članice EU ili ako im je potrebno više vremena da se odvoji spektar od RTV servisa.

Árpád Érsek, slovački ministar prometa, graditeljstva i regionalnog razvoja, rekao je:

"Ovaj spektar je dragocjen resurs koji se mora koristiti mudro i strateški. Oslobađanje 700 MHz frekvencijskog pojas za bežični širokopojasni pristup internetu je win-win rješenje za digitalnu industriju, audiovizualni sektor, kao i za sve potrošače. Ali, u konačnici podiže kvalitetu interneta korisnicima bez obzira nalaze li se u zatvorenom prostoru, velikim gradovima ili ruralnim područjima. "

Podsjetimo, Komisija je još u veljači predstavila prijedlog za korištenje 700 MHz frekvencija za mobilne usluge namijenjene pristupu internetu kao dio strategije stvaranja digitalno jedinstvenog tržište, a 26. svibnja 2016., Vijeće je usvojilo opći pristup nacrta odluke.