FOTO/VIDEO  Sharp AQUOS Crystal X

Sharp AQUOS Crystal , mobitel, smartphone
Ovi suludi tanki i praktički nepostojeći okvir zaslona poznat nam je s njihova ranijeg 5-inčnog Sharp AQUOS Crystal zmaja, a njegovu priču Sharp je sada podigao na još viši nivo velikim 5.5-inčnim IPS LCD zaslonom rezolucije 1080 x 1920 na modelu AQUOS Crystal X. Pokreće ga još uvijek posve aktualni četverojezgreni Snapdragon 801 takta 2.3 GHz s 2 GB RAM-a i 16 GB podatkovnog prostora.

Na leđima AQUOS Crystal X nosi 13 MP kameru s LED bljeskalicom, a sprijeda 1.2 MP kameru za selfije, koja je i ovdje je smještena ispod umjesto iznad zaslona. Ispod haube je i baterija kapaciteta 2610 mAh.

Uređaj je opremljen i audio tehnologijom koju potpisuje Harman Kardon, a kao i na prošlom modelu nema klasičnog zvučnika slušalice već zvuk provodi sam zaslon prislonjen na uho.Svojim vrlo kompaktnim gabaritima 139 x 73 x 11 mm, AQUOS Crystal X je trenutno najkompaktniji 5.5-i
nčni smartphone na svijetu, kompaktniji i od LG G3-ojke dimenzija 146.3 x 74.6 x 8.9 mm.

Na tržište će s Androidom KitKat i u tri boje kućišta - crnoj, bijeloj i ružičasto/crvenoj po zasad nepoznatoj cijeni. Hoće li i u ove naše krajeve, mogli bi pogledati u talogu kave.

Ne znam kako vi, no ja bih se s ovim u ruci kretao samo u debelo tapeciranim prostorima.