Predstavljen Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha
„Galaxy Alpha je kreiran i dizajniran na osnovu specifičnih želja korisnika", istaknuo je J. K. Sheen, generalni direktor i predsjednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Sa potpuno novim izgledom, fokus uređaja Galaxy Alpha je na dizajnu i funkcionalnosti. Metalni okvir i tanko tijelo uređaja sa naprednim hardverskim funkcijama je spoj koji korisnici očekuju od vrhunskog Galaxy mobilnog uređaja".

Sa fokusom na elegantnu estetiku i kompaktnu konstrukciju, Samsung je primijenio novi pristup u dizajnu ovog uređaja. Stvoren da pomogne korisnicima da iskažu svoj jedinstven stil, prefinjeni Galaxy Alpha ima sofisticirani dizajn sa metalnim okvirom, elegantno zaobljene uglove i poleđinu koja je meka na dodir. Sa manje od 7 mm debljine, Galaxy Alpha jedan je od najtanjih Galaxy uređaja svih vremena, a njegova konstrukcija i mala težina pružaju korisnicima udoban osjećaj u ruci i odličnu kontrolu uređaja.

Usprkos tankom i laganom dizajnu, Galaxy Alpha ima moćan hardver i funkcije kakve korisnici očekuju od Galaxy mobilnog uređaja. Uređaj posjeduje izuzetan HD Super AMOLED displej od 4.7 inča, kao i naprednu kameru HDR za snimanje i fotografiranje bez premca. Galaxy Alpha dolazi sa inovativnim i popularnim funkcijama kao što su Ultra-Power Saving Mode, S Health, Finger Print Scanner, Private Mode i povezivanje sa najnovijim nosivim uređajima Samsung Gear Fit, Gear Live i Gear 2, prenosi B92.

Galaxy Alpha se očekuje u prodaji od kraja rujna.