Ne odgovarajte na poruke o osvojenom novcu

mobiteli, cijene, prenosivost brojeva, Eronet, pozivi, prevara, djeca, mobiteli, godine, Facebook, tehnika, oprez, telefoni, brojevi, nagradna igra, Ljubuški, sms, mobiteli, baterije, punjenje, mobiteli, sperma, hlace, Prevara u braku, prevara, HT Eronet, mobilni internet, mobilna telefonija telekomunikacije, mobilni operatori, prisluškivanje, žiroskop, Hakirati  žiroskop telefona, mobiteli, ovisnost, istraživanje, WhatsApp, facebook messenger, HT Eronet, telefoniranje, 4G mreža, BIH, milijunski gubici, punjenje mobitela, WhatsApp, poruke, mobiteli, mostarke, telefon, rooming
Kompanija m:tel upozorila je korisnike da ne odgovaraju na pozive i poruke koje dobivaju s nepoznatih brojeva koji počinju s 0088 jer je riječ o prijevari.

U ovoj kompaniji su istaknuli da je riječ o pozivima sa satelitskih mreža koji se tako i tarifiraju, a ceh plaćaju korisnici koji pozovu sumnjive brojeve. - Obavještavamo korisnike da ako su dobili SMS poruku s navedenih brojeva, a u kojima se navodi da su dobili nagradu i da trebaju pozvati sporni broj ne ostvaruju poziv - kazali su u m:telu. Dodali su da u cilju zaštite korisnika poduzimaju sve mjere kako bi zloupotrebe bile spriječene, te da je svim korisnicima 24 sata dnevno na raspolaganju korisnička služba koju mogu kontaktirati preko besplatnog broja 066/10-10-10. - Kontinuirano informiramo korisnike o mogućnosti ovakvih spamova s kojom se susreće većina telekom operatera, pa nemamo povećan broj poziva u call centrima - kazali su u m:telu, prenosi Večernji list.

Jedan korisnik iz Banje Luke kazao je kako je dobio poruku s broja koji počinje s 0088 kojom je obaviješten da je osvojio 10.000 maraka. - U poruci je stajao broj koji trebam pozvati kako bih dobio novac. Odmah sam znao da se radi o nekoj prijevari i o svemu sam obavijestio m:tel - kazao je ovaj korisnik. Njegov sugrađanin kazao je da je pozvao broj koji mu je naveden u poruci i ostao bez novca na računu. Još početkom mjeseca korisnici BH Telecoma dobivali su pozive i SMS poruke s nepoznatog broja koji počinje s 0022 i 0096 iz Gvineje i s Maldiva iza kojih se također krila prijevara. HT Eronet je još u listopadu prošle godine upozorio korisnike da budu pažljivi pri odgovaranju na pozive s nepoznatih brojeva iz inozemstva te da ne odgovaraju na poziv s broja +88213200600, ali i s ostalih brojeva koji počinju s +882, jer postoji mogućnost prijevare. Iz Eroneta savjetuju korisnicima da te brojeve uklone s liste propuštenih poziva.